Do utkání nenastoupili hned tři stabilní členové základní sestavy břeclavského celku. Kvůli červené kartě z předcházejícího klání nemohl zasáhnout do hry Petr Fojtík, další stoper Martin Sedlo si přivodil zranění a kvůli nemoci nenastoupil ani Ondřej Paděra. „Ránou do vazu potom bylo zranění kapitána Pavla Simandla při rozcvičce. Ten nakonec zkusil nastoupit, ale v osmé minutě střídal. Do zápasu jsme tak šli bez stoperské dvojice a dohromady čtyř hráčů, kteří patří mezi ty lepší v mužstvu. Aby toho nebylo málo, s našim zápasem kolidovalo utkání B týmu v Lednici, " přiblížil peripetie břeclavského mužstva trenér Ivan Dvořák.

Nejlepším důkazem o těžké situaci MSK byla skutečnost, že kopačky obul i trenér Dvořák, jenž se při absenci obou stoperů postavil do obrany.

V úvodní půli Břeclavané dlouho drželi nerozhodný výsledek. Dokonce se mohli ujat vedení. Ani Carvalho, ani Šenkeřík se ovšem v dobré pozici ve vápně neprosadili. Neproměněné šance hosty mrzely dvojnásob ve 39. minutě, kdy se po chybě břeclavské obrany dostal k míči Žák a jeho střela zpoza šestnáctky zaplachtila 
s pomocí lehké teče k pravé tyči. „Náš plán se nám dařilo plnit čtyřicet minut. Tímto gólem těsně před odchodem do šaten ale domácí zlomili zápas na svou stranu," řekl Dvořák.

Na začátku druhé půle se 
v rozmezí 55. a 58 minuty dvakrát prosadil Ševčík a po zbytek času se již duel spíše dohrával. Hanáci zvítězili 3:0. „Nechci se vymlouvat, ale v situaci, v jaké jsme se ocitli, to bylo hodně těžké," uzavřel trenér Břeclavi.

MSFL –

Kroměříž – MSK Břeclav 0:3

Branky: 39. Žák, 55. Ševčík, 59. Ševčík. Rozhodčí: Duda – Trigas, Kneisl. ŽK: 0:0. Diváci: 289

Sestava MSK Břeclav: Prokop – Košut, Klusák, Simandl(K) (8. Simonyi) (73. Jurčík)-, Pospiš, Levai, De Carvalho Serra, Šenkeřík (68. Stange Da Silveira), Wallisch, Sycha, Dvořák.

VÁCLAV PETRŮ