Od této chvíle bylo břeclavské mužstvo nevýrazné a nepřesné a otěže utkání pevně uchopil soupeř. V 18. minutě poprvé udeřil i gólově, kdy domácí brankář Bíza nedůrazně odvracel jednoduchý centrovaný míč jen na hranici pokutového území a hosté neměli problém poslat míč do domácí sítě. V dalším průběhu půle mohla břeclavská jedenáctka jen děkovat osudu, že se skóre vinou špatně řešené finální fáze Znojma skóre neměnilo. V domácím podání se dal zmínit snad jen střílený centr Tichého, který zastavila tyč bývalého brankáře MSK Šurkaly.

Ani druhé dějství zlepšený výkon domácích hráčů nenabídlo, a tak se prosazovali opět hosté. Nejprve se hosté prosadili z pokutového kopu po ruce Redka a chvíli nato překvapil nepřipraveného Bízu z uctivé vzdálenosti přízemní střelou Slavík. V 70. minutě to tak bylo již 0:3. Teprve poté se dočkali šancí i domácí. Nejprve ale nepotrestal chybujícího Šurkalu Trčka, stejně dopadl střídající Víša. Kosmetickou úpravu tak výsledku dal až v 85.minutě Simonyi, který z blízka zužitkoval přesný centr Horčičky.

„Byl to velmi špatný výkon, chyběla nám bojovnost, bez které body uhrávat nebudeme. Nedařilo se nám ani kombinovat, velmi často jsme kazili jednoduché přihrávky. Oko diváka jsme rozhodně nepotěšili," řekl k zápasu trenér MSK Michal Škrabko.

Devatenáctka opět klesla na poslední místo tabulky dorostenecké ligy, o které se dělí se Spartou Brno.

MSDL: MSK Břeclav U19 – 1.SC Znojmo U19 1:3 (0:1)

Branky: 18. Sokol 0:1, 62. Foukal 0:2, 69. Slavík 0:3, 85. Simonyi 1:3.

Střely na bránu: 3 – 10.

Střely mimo: 4 – 7.

Rohy: 4 – 6.

Žluté karty: 0 – 1.

Sestava MSK U19: Bíza – Florus, Svoboda, Trčka (83. Víša), Večeřa (57. Fungáč), VuVan, Redek, Tichý, Horčička T. (K), Bílek (12. Kocourek), Simonyi.