„Předvedli jsme sedmdesát minut slušného výkonu, proti kvalitnímu soupeři. Vypracovali jsme si spoustu dobrých šancí, ale zoufale nám chyběla finální přihrávka. Když jdete několikrát sami na gólmana a nedáte gól, tak je to pak těžké. Navíc pak sami inkasujeme po hloupých chybách," ohlížel se za zápasem kouč MSK Karel Bečka, jenž na hřišti postrádal některé tradiční opory.

Dvořák, Levčík, Pospiš, Jurčík nebo Dobšíček. Tyto jména byste v zápise o utkání nenašli. Naopak se po trávníku na Slovanu probíhal brněnský odchovanec Tadeáš Zezula, vrátil se Pavel Lapeš, v bráně stál gólman David Juran z Blanska a ofenzivu doplňovali dva Rusové. „Zkoušení hráči vyloženě nezklamali, většina z nich pro nás budou posily. Ale uvidíme za měsíc, kdo bude běhat po hřišti," nedělal břeclavský trenér unáhlené závěry.

Do utkání vstoupili lépe hosté, ovšem přímou střelu na Jurana dlouho nevyslali. Když už ale zamířili po půlhodině mezi tři tyče, byla z toho vedoucí branka. Nový konkurent Lukáše Prokopa v bráně ještě první střelu vyrazil, na okamžitou dorážku Slováků už neměl nárok zareagovat.

To Břeclav si vypracovala v první půli snad pět tutovek, činil se hlavně aktivní Carvalho a útočník Kugler. Trefovali ovšem brankáře hostí popřípadě obránce před sebou. Zaujal i samostatný únik Rusa Smirnova přes dvě třetiny hřiště. V zakončení už mu ale chyběly síly a trefil jen gólmana.

Branky začaly padat hned po změně stran, kdy se protočila na obou stranách více než polovina hráčů. To se po rohovém kopu trefil hlavou obránce Zezula. Neuběhlo ani deset minut a domácí zápas zásluhou trefy Simandla otočili.

Dunajská Lužná se ovšem nevzdala a za další tři minuty vyrovnala. Jenže vítězný gól si připsal na kopačku Rus Smirnov, který krásnou technickou trefou obstřelil slovenského brankáře. Zápas, jehož tempo ve velkém vedru logicky opadlo, nakonec mohl skončit i remízou. To když Prokop vyškrábl střelu útočníka slovenského třetiligisty na tyč.

„Zápas splnil účel, viděl jsem na hřišti všechny hráče, Dunajská Lužná je prověřila, chtěla hrát fotbal. Přestože hrála jen to, co jsme jí dovolili, dokázala využít našich chyb. Ve druhé půli ale polevili, tam už se projevila naše převaha," dodal Bečka.

Jeho svěřence nyní čeká nedělní pohárové utkání s divizním nováčkem z Mutěnic (venku, 17:00), ve středu 23. července pak MSK čeká další domácí příprava s divizním Blanskem.

Příprava: MSK Břeclav „A" – OFK Dunajská Lužná (3. slov.liga) 3:2 (0:1)

Branky MSK: 46. Zezula, 55. Simandl, 62. Smirnov

Střely na bránu: 8:9 (v půli 6:6)

Rohy: 5:6 (v půli 4:6)

Diváků: 70

Sestava MSK Břeclav: Juran – Hloch, Šenk, Princ, Zezula – Carvalho, Paděra, Simandl, Smirnov – Kugler, Cibrov

Střídali: Prokop, Nešpor, Netopilík, Lapeš, Wallisch, Kruták, Tetur, Ulehla