Před utkáním pokropil hřiště lehký déšť, a tak by se dalo říct, že to byly ideální podmínky na pohledný kombinační fotbal. Jako první se rozehrávky ujali hosté, ale přihrávkou dozadu na stopera, který špatně rozehrál do strany, Břeclavané nabídli šanci ke skórování dobře napadajícímu Bačovi. Jeho zakončení ovšem pokryl brankář Prokop.

„Tato šance si zasloužila proměnit. Posunula by nás do lepší herní pozice. Ale jen naznačila, jakým směrem se zápas vyvíjel dál," tvrdil domácí kouč Jiří Derco.

Holičtí byli lepší na míči a častěji kontrolovali hru, ale dělali také spoustu chyb v rozehrávce a nedařila se jim útočná kombinace, která končila na špatném pohybu záložní a útočné řady. Většinou jejich střely ani nezamířily mezi tři tyče Prokopovy svatyně.

Zato hosté poctivě vyčkávali na svou příležitost, která přišla ve 43. minutě. To vyrobil hrubku domácí Buček, po které břeclavský krajní záložník Smirnov nastřelili tyč Muchovy brány. Míč se ale nakonec odrazil pro Holice do bezpečí, a tak poločas skončil bez branek 0:0.

„Zápas se nevyvíjel vůbec špatně. Za bezbrankového stavu jsme měli velice dobré šance na skórování, už tam jsme měli utkání rozhodnout pro náš prospěch. Jenže s produktivitou máme problém, jednou jsme trefili tyčku," litoval nevyužitých šancí hostující kouč Karel Bečka.

Hned po změně stran nabídl Tcybrov aktivnímu Kuncovi další střeleckou příležitost, ale útočník MSK selhal. Když se blížila hodina hry, ocitl se ve velké příležitosti domácí Hornich. Mezi beky MSK byl zcela sám, ale míč poslal před odkrytou brankou mimo.

Příliš ho to ale mrzet nemuselo. O dvě minuty se do míče opřel z dvaceti metrů obránce Můčka a trefil přesně šibenici Prokopovy brány. Za dalších deset minut přidali Holičtí další trefu. Šubův centr uklidil bombou od břevna za čáru Hornich.

„Z ničeho nic jsme dostali dva rychlé góly. Ten první byl krásně trefený do šibenice, druhý byl zbytečný, padl po naší chybě v obraně. I tak jsme ale měli ještě dost času i šancí se zápasem něco udělat," tvrdil Bečka.

Zdálo se, že utkání je rozhodnuté, ale hosté snížili z ojedinělého, ovšem rychlého a perfektně sehraného protiútoku. Na 2:1 snížil Kunc po dlouhé křížné přihrávce aktivního Carvalha. To byla živá voda pro fotbalisty MSK. Paděra a později ještě Simandl se dostali do vyložených tutovek, ale prvnímu střelu vyrazil brankář a druhý trestuhodně zcela minut branku domácích. Na výsledku 1:2 už se tak nic nezměnilo.

„Měli jsme minimálně na remízu. Oproti prvnímu zápasu kluci plnili, co jsme si řekli, obraz hry se mi líbil. Když si ale vypracujeme venku pět šest gólovek, měli bychom dát alespoň dvě nebo lépe tři branky. Bez toho se vyhrát nedá," dodal Bečka.

1.HFK Olomouc – MSK Břeclav 2:1 (0:0)

Branky: 60. Můčka, 70. Hornich – 75. Kunc. Žluté karty: 36. Lukášek (HFK), 86. Varaďa (HFK) – 3. Smirnov (BRE), 11. Zezula (BRE), 64. Kunc (BRE). Rozhodčí: Trávniček – Dubravský, Mrázek. Diváci: 128.

1. HFK Olomouc: Mucha – Bernard (79. Štěpánek), Lukášek ©, Buček (46. Šuba), Můčka, Bača (83. Pezzotti), Varaďa, Hlavica, Drbal, Hornich, Lysoněk.

MSK Břeclav: Prokop – Hloch, Dvořák, Zezula, Šenk (81. Tetur) – Kugler (62. Carvalho), Simandl ©, Paděra, Smirnov – Horváth (39. Tcybrov), Kunc.