Svěřenci trenéra Bohumila Smrčka v sestavě se všemi oporami se v chladném sobotním podvečeru převážně bránili, přičemž nakonec prohráli se ctí 1:3. „Původně jsme měli nastoupit v Hornu proti amatérskému týmu, ale nakonec se okolnosti sešly tak, že se nám podařilo dohodnout s A mužstvem na zápase u nás. Byl to nejkvalitnější soupeř, kterému jsme čelili za mého působení v Břeclavi, ještě lepší než Baník Ostrava, s nímž jsme hráli v létě v poháru. Je to mužstvo, které chce v příští sezoně postoupit do první ligy. Jsem rád, že jsme mohli utkání s takovým soupeřem odehrát, je to velmi cenná zkušenost,“ ocenil kvality soupeře trenér Břeclavi Smrček.

Po úvodních „seznamovacích“ minutách začali na umělém pažitu úřadovat hosté z Rakouska. Nejprve se v patnácté minutě přesnou střelou z hranice šestnáctky prosadil Zatl a o čtyři minuty později po rohovém kopu hlavičkoval za Kunického záda Japonec Havenaar. Brzké dvoubrankové manko nepřidalo na psychické pohodě domácího mužstva, které se i nadále dostávalo pod tlak. „Měli jsme určité obavy, aby to nebyl debakl. Aby kluky dvoubrankové manko nezlomilo. Musím je ale pochválit, dokázali se zvednout,“ uvedl břeclavský lodivod.

Čestný úder hlavou

Domácím se opravdu povedlo postupem času částečně vymanit ze soustavného tlaku, a dokonce udeřili. Ve 32. minutě si Smejkal naběhl na Simandlův roh a hlavou uklidil míč do brány. K vyrovnání se fotbalisté MSK ovšem ani nepřiblížili.

Ve druhém poločase se totiž hrálo převážně před Kunickým, který po změně stran několikrát podržel své mužstvo. Měl i štěstí, když jej od inkasování dvakrát zachránila branková konstrukce. Nakonec však domácí přeci jen kapitulovali potřetí.

V 78. minutě si naběhl na hranici pokutového území Suliman a na jeho zakončení k bližší tyči Kunický nedosáhl. Další branku už hosté nevstřelili, a fotbalisté Břeclavi se tak mohli radovat z důstojně odehrané partii proti profesionálnímu mužstvu. „Soupeř nás jasně přehrával, ale nebyl to vyloženě zápas kočky s myší, měli jsme tam chvilky, kdy jsme hru vyrovnali a občas i pozlobili. Výsledek 1:3 je velmi cenný,“ uzavřel Smrček.

MSK Břeclav – SV Horn 1:3 (1:2)

Branky: 35. Smejkal - 15. Zatl, 19. Havenaar, 78. Sulimani.

VÁCLAV PETRŮ