Na jarní premiéru Břeclavi se přišly podívat tři stovky diváků. Podmínky pro fotbal byly ideální. Z utkání ale jako by se vytratil náboj. Diváci viděli v prvním dějství jen několik málo šancí, které je mohly vytrhnout z letargie. Podle očekávání bylo utkání vyrovnané, vždyť Zbrojovka byla před zápasem jen o tři body za Břeclaví.

„Jsem strašně zklamaný z přístupu některých hráčů základní sestavy v prvním poločase. Jako by se spokojili jen s tím, že vůbec nastoupili. Bylo to nervózním chyběla větší snaha, bojovnost. Myslel jsem, že když se zvětšila konkurence, tak tu základní sestavu budou muset potvrdit,“ žehral nespokojený kouč domácích Milan Valachovič.

Střelecký elán z přípravy ale Břeclavané do mistrovského utkání nepřenesli, přestože Zbrojovka vedená Róbertem Kafkou si kromě Simerského na jih Moravy nepřivezla žádné slovutné posily z druholigového A-týmu.

Nakopávané balony mezi šestnáctkami pozorné obrany odvracely. Domácí si ale přesto vypracovaly dvě tutovky. U obou byl obránce MSK Ondřej Crla. Po půlhodině nejprve pronikl až do šestnáctky, ale na jeho přihrávku pod sebe už Vlček nedosáhl. Podruhé se krajní obránce Břeclavi dostal středem hřiště až před ex-břeclavského gólmana Hladkého, který Crlu vychytal.

S hrou nebyl spokojený ani hostující kouč. „Kvalita utkání odpovídala tomu, že se hrálo poprvé po třech měsících o mistrovské body. Z naší strany nemohu být spokojený s předvedenou hrou. Hráči byli nervózní, ztráceli zbytečně míče,“ potvrdil Kafka.

Dění po poločasové přestávce konečně přinesla do ochozů stadionu vzrušení. Čím dál více se začali prosazovat ofenzivní hráči Břeclavi, ale zakončení bylo mnohdy nepřesné. Hosté se postupem času stáhli dozadu a spokojili se se ziskem bodu i za cenu bránění v devíti hráčích. To se jim povedlo.

„Naším cílem bylo bodovat, proto musíme být i s bodem spokojení. Ke konci utkání už jsme měli strach, abychom neinkasovali. Brankář nás ale v závěru podržel, když chytil tutovou šanci,“ chválil strážce brněnské svatyně kouč juniorky Brna.

Největší šanci zápasu totiž promarnil kapitán MSK Pavel Simandl v 82. minutě. V šestnáctce se dostal k míči a z bezprostřední blízkosti napálil jen gólmana Zbrojovky Hladkého. Když se nemohli prosadit útočníci MSK, zkoušel to odvážným průnikem stoper Neuberg. I jeho střelu ale pokryl hostující brankář, který pokryl všech osm rohů Břeclavanů v zápase.

„Ve druhém poločase jsem vystřídal hráče, kteří se příliš neprosadili, a začali jsme dohánět útočnou hru, na kterou byli diváci zvyklí. Chtěli jsme samozřejmě doma vyhrát, měli jsme míč mnohem více na kopačkách a soupeře jsme přehrávali. Ale ani ty nejvyloženější šance jsme neproměnili, koncovka nás zradila. Myslím, že jedna branka by nám na poražní Zbrojovky tentokrát stačila,“ dodal Valachovič.

Jeho svěřence čeká příští sobotu výjezd na trávník suveréna třetí ligy HFK Olomouc. Na něj ztrácí ze třetího místa šest bodů.

MSK Břeclav – Zbrojovka Brno „B“ 0:0

ŽK: Košulič, Lysoněk – Buchta, Jukl, Stehlík Střely na branku: 10:2 (v poločase 3:1)
Rohy: 8:0 (v poločase 2:0)
Diváků: 184 platicích, reálně asi 300

Sestavy:
MSK Břeclav: Prokop – Crla, Neuberg, Michal, Lysoněk – Navrátil (63. Sasín), Simandl (C), Málek (79. Ivančic), Cupák, Košulič (37. Šilinger) – Vlček

Zbrojovka Brno „B“: Hladký – Hromek (46. Varaďa), Vávra, Přerovský, Stehlík, Král (60. Huška), Jukl, Simerský, Matyska, Fall (46. Janoščin), Buchta