Klíčové rány zasadilo Slovácko Břeclavanům již zkraje zápasu. Týmu navíc zkomplikovalo situaci brzké vyloučené Zezuly. „Náš vstup do utkání byl katastrofální, protože jsme dostali všechny góly po hrubých chybách. Začátek jsme jednoduše nezvládli," posteskl si Bečka v pozápasovém rozhovoru.

Hříšník Zezula viděl červenou kartu již v desáté minutě, podle trenéra však bylo vyloučení přísné. „Faulovaný hráč nebyl v jasné příležitosti. Rozhodčí navíc podobnou situaci nezapískal na druhé straně. Asi je zbytečné se k tomu vyjadřovat," pokračoval Bečka.

Břeclavští zlepšili svůj výkon až po poločasové přestávce, kdy se dostali do několika slibných šancí. Díky zvýšené aktivitě si vysloužili pokutový kop, který proměnil kapitán Simandl, a snížil tak na rozdíl dvou gólů. Šance na bodový zisk mohl vylepšit pohyblivý Horváth, jenž naskočil do hry jako náhradník.

Jeho pokus však z brankové čáry vykopl Civič. „Vytvářeli jsme si brankové příležitosti. V deseti lidech jsme hráli lépe, než za plného počtu. Zlepšený výkon vidím jako dobrou zprávu do dalších zápasů. Kluci fotbal hrát umí, ale nesmí podcenit začátky. Na hráčích vidím odhodlání a že chtějí bodovat. Nic nevzdávají. Někdy to ale nevyjde, dnes jsme zaplatili za velmi špatný úvod," dodal Bečka.

Slovácko B – Břeclav 3:1 (3:0)

Branky: 6. Havlík, 17. Michna, 35. Haša – 67. Simandl (p).

Slovácko B: Semanko – Pilka (78. Kűbl), Prajza (69. Groulík), Bartoš, Fojtášek, Michna, Haša, Havlík (80. Holek), Civič, Košút, Mezlík.

Břeclav: Prokop – Dobšíček, Hloch, Simandl, Paděra, Kugler, De Carvalho (24. Šenk), Zezula, Tcybrov (46. Horváth), Kunc, Dvořák.