Už několik nejistých zákroků obou brankářů v první půli naznačovalo, že by se stovka diváků mohla fotbalem a góly opravdu bavit. V poločase se ale ještě oba týmy rozcházely do kabin za nerozhodného stavu 1:1. Ovšem po změně stran hosté hlavně díky hattricku střídajícího útočníka Darmovzala zápas zcela otočili a po výhře 6:3 se posunuli tabulkou o pět míst vzhůru. Hlohovec zůstal první.

„Den blbec"

Domácí jako by nemohli uvěřit vlastním očím. „Můžete mít šancí, kolik chcete, ale pokud je neproměníte, nemůžete vyhrávat. Tím spíš, když nemáte dobrého gólmana. Ten je základem veškerého fotbalového dění," poznamenal hořce trenér Hlohovce Miroslav Dudek.

Narážel na fakt, že jak domácí Fabičovic, tak hostující Vališ, nepůsobili po zimě vůbec jistým dojmem a každá přímá střela na branku zaváněla gólem. Úvod patřil domácím, kteří ovšem v mnoha šancích zapomněli na koncovku a nedokázali využít územní převahy.

A tak poprvé udeřilo na druhé straně. Teprve druhou střelu Kostic na bránu vyrazil gólman jen před sebe a než se zvedl, Brázda míč skluzem uklidil do sítě. Domácí ovšem v aktivitě nepolevili, Jakub Trpišovský dokonce z přímáku nastřelil břevno. Nakonec se přece jen domácí dočkali zaslouženého vyrovnání. Dvě minuty před koncem první půle es ještě Sedláčkovi zamotal před brankářem míč mezi nohy, o pár vteřin už ale kulatý nesmysl uklidil do brány Michal Lakatoš.

Parádní střídání

O poločase navíc trenéru Hlohovce vyšlo střídání. Buriánek pobyl na hřišti jen šest minut a už se radoval z branky. Na středu hřiště si křikl o přihrávku, tu dostal a balon uklidil mimo dosah Vališe. Jenže to bylo ze strany domácích na dlouhou dobu vše. „I po změně stran, kdy jsme si v kabině něco řekli, jsme měli šance, máme ty naše brejkové rychlíky. Doteď v soutěži váleli, tentokrát jsem se ale musel na lavičce jen rozčilovat," pokrčil rameny Dudek.

Kostice vsadily na brejky a v 54. minutě Řezáč ve skluzu a před očima váhavého gólmana dopravil balon do branky. Při skórování se ale zranil a musel střídat. To se poprvé objevil na hřišti muž zápasu, exlanžhotský sniper Petr Darmovzal.

Ještě, než se stihl rozehřát, dorazil za brankáře Hlohovce vyraženou střelu Brázda a bylo to 2:3 pro Kostice. Šok pro Hlohovec. To ale domácí ještě netušili, co přijde.

Za dalších osm minut už nadešla Darmovzalova chvíle. Využil zaváhání stopera Hlohovce Valachoviče a po kličce gólmanovi poprvé skóroval.

V 84. minutě hlohovecký brankář neudržel v rukavicích balon a kostický „žolík" jej pohodlně doklepl do sítě.

Využil chyb

Hattrick pak dokonal dvě minuty před koncem, kdy přeloboval vyběhnutého gólmana Fabičovice. To završil skóre na konečných 6:3. Ještě chvíli předtím totiž snížil hlavou po rohu domácí Pavel Lakatoš.

„První půle byla z naší strany více taktická, bez nějakých střel. Druhá půle už byla o tom, kdo dá více branek. Gólmani nebyli zrovna jistí. Nám vyšla taktika na brejky. Na to, že naši útočníci branky nedávají, tak tentokrát dali všech šest. Pochválit samozřejmě musím navrátilce Peťu Darmovzala, který za půl hodiny stihl hattrick," zhodnotil utkání hostující trenér Zbyněk Král.

Sokol Hlohovec – Sokol Kostice 3:6 (1:1)

Branky: 43. Lakatoš M., 51. Buriánek, 76. Lakatoš P. – 26. Brázda, 54. Řezáč, 63. Brázda, 71. , 84. a 88. Darmovzal

ŽK: Trpišovský M., Málek T. – Vališ

Střely na bránu: 9:12 (v půli 6:3)

Rohy: 7:3 (5:1)

Diváků: 100

Hlohovec: Fabičovic – Málek R., Valachovič, Drozd, Málek T. – Trpišovský M. (K), Lakatoš M. (66. Budlanský), Trpišovský J. (46. Buriánek), Koryčánek K. – Sedláček, Lakatoš P. (89. Vlašic)

Kostice: Vališ – Stibůrek, Požgay, Matuška, Tureček, Ciprys, Mráz, Řezáč (56. Darmovzal), Trensinger, Král (K), Brázda (89. Budovič)