Domácí museli být navýsost spokojení. „Kdybychom takto hráli pokaždé, nezlobil bych se. Proti Lanžhotu, který má postupové ambice, jsme to vyhecovali. A také jsme divákům chtěli odčinit prohru v derby s Rakvicemi. Přineslo to úspěch, i když jednoduché to nebylo. V první půlce nám vyšel jen jeden brejk, jinak jsme dobře bránili. Ve druhé půlce jsme soupeře dorazili. Manšaft ukázal, jakou sílu má," liboval si domácí stratég Stanislav Hříba.

Nedělní dopolední zápas dvou týmů ze špice tabulky sliboval kvalitní podívanou, kterou si ve vysloveně letním počasí nenechaly ujít téměř dvě stovky diváků. A fotbalisté jim opravdu nabídli slušnou podívanou, oba týmy se nebály útočit a obránci často zastavovaly průniky jen za cenu faulů. Ve tvrdém utkání tak nebyla nouze ani o emoce, diskuze, strkanice a karetní tresty. A nakonec ani o góly.

Branku ale diváci viděli v první půli jen jedinou. To se odvážně procpal do útoku domácí David Petrásek, narazil si balon se Sýkorou a střelou k tyči přes clonícího obránce překonal Nešpora. Ten jinak moc práce neměl, ohrozila ho už je hlavička Šabaty, která ale šla doprostřed branky.

Hosté byli v zakončení aktivnější. Nejblíže k vyrovnání měl brzy po Petráskově trefě Boya, ale jeho hlavičku na poslední chvíli vykopl z brankové čáry velkopavlovický obránce Gehr. Zbylé šance bezpečně likvidoval gólman Slavoje Chromek. Bylo cítit, že Lanžhotu vepředu citelně chyběl vykartovaný střelec Darmovzal a Boya byl vepředu osamocený. „Útočník z Pobřeží slonoviny byl velmi silný na balonu, naši stopeři ale odvedli skvělou práci, zdvojovali ho, nedali mu prostor a zápas mu, jak se říká, znechutili," pochválil své zadáky velkopavlovic­ký kouč.

Jeho svěřenci hned po změně stran ukázali, že jim ke vstřelení branky chybí opravdu málo. Autoři první branky si zopakovali spolupráci, Petrásek prostrčil balon mezi obránce pro Miroslava Sýkoru, který na vzdálenější tyč prostřelil Nešpora. Za další tři minuty už to bylo rozdílem třídy. Jakub Šabata udělal z obránců Lanžhota statisty a střelou pod břevno nekompromisně navýšil vedení svého celku.

„Jednou za půl roku takový zápas prostě přijde. Nám se to nakupilo, chyběl nám klíčový střelec Darmovzal, zranění byli i další hráči, někteří další hráli s bolestmi. Z naší strany to nebylo ono. Zápas nám prostě nevyšel. Bylo v něm hodně věcí, které se nám normálně nestávají, ale teď jsme je předvedli," narážel hlavně na laxní hru obrany lanžhotský trenér Petr Maléř.

Lanžhot přesto dostal šanci se zápasem ještě něco udělat. Po druhé žluté kartě byl v 56. minuty vyloučený velkopavlovický Martin Michna a o chvíli později musel kapitán Slavoje Měřínský faulovat ve vápně útočníka Lanžhota a kopala se penalta. K ní se postavil hostující kapitán Martin Bartoš, jenže směr jeho tvrdé střely Chromek vystihl a balon vyrazil. „Gólman nás podržel, kdyby hosté snížili na rozdíl dvou branek a hráli proti desíti, ucítili by šanci. Ještě by to byl boj až do konce. Jsem rád, že se nám to nestalo," oddechl si Hříba.

Demoralizovaným hostům se už v zápase nic nedařilo, naopak domácí i v oslabení navyšovali své vedení. Čtvrtá branka Velkých Pavlovic byla opravdovou lahůdkou. Šabata kličkou obešel brankáře Lanžhota a místo střely do prázdné branky ještě jesličkami zesměšnil posledního obránce hostí. Pátou trefu pak přidal Jakub Gremmel z přísně nařízené penalty. Po lehkém stažení Šabaty s pokutovým kopem naložil domácí mladík lépe než Bartoš.

Slavoj tak naservíroval svým fanouškům k nedělnímu obědu výborný předkrm. Na pět tref stačilo sedm střel na branku. Díky tomu se posune na čtvrté místo tabulky, Lanžhot zůstává třetí.

I.A třída: TJ Slavoj Velké Pavlovice – TJ Sokol Lanžhot 5:0 (1:0)

Branky: 18. Petrásek, 50. Sýkora, 53. a 65. Šabata, 79. Gremmel (pen.)

ŽK: 2:5

ČK: 56. Michna (VP)

Střely na bránu: 7:7 (v poločase 2:4)

Rohy: 0:4 (0:2)

Rozhodčí: Denev – Urbánek, Budovič

Diváků: 190

Velké Pavlovice: Chromek – Michna, Měřínský (K), Gehr, Jilka – Havlík, Gremmel, Petrásek (74. Nesvadba), Sýkora (80. Pohl) – Šabata, Záblacký

Lanžhot: Nešpor – Matůškovič (53. Straka), Říha (53. Škaroupka), Hakala, Trčka – Venglovič, Hílek (84. Kovář), Hrnčíř (77. Osička), Rehák, Bartoš (K) – Boya

DALŠÍ VÝSLEDKY I.A TŘÍDY:

Ratíškovice – Bořetice nesehráno

hosté se sešli jen v šesti hráčích, k utkání se nakonec nedostavili. Zápas čeká kontumace

Rohatec – Blatnice 5:2 (1:1)

Tomšej 2, Mikéska, Petrák, Vanda – Solař, Vyskočil

Šaratice – Kyjov 3:1 (2:0)

Báňa Martin, Formánek Vladimír, Smetana Jan – Mlýnek Lukáš

Slavkov – Rakvice 2:2

Branky Rakvic: Adam Peš, Michal Ruber