Po konci druhé hokejové ligy, kterou brněnský podnikatel Patrik Vašíček už nechtěl dál táhnout sám, je to pro břeclavský sport další velká rána. „Město má bohužel další negativní nálepku. A bude se jí jen těžce zbavovat. Po kulturním úpadku je tu nyní ten sportovní. Loni volejbal, letos hokej a fotbal," vyjmenoval šéf fanklubu hokejových Lvů Martin Daneš.

Podle něj se výkonnostní sport dospělých ve městě postupně mění na amatérský. A ten většinou nedokáže lidi tolik nadchnout a zajímat bude jen minimum fanoušků. „Je mi líto snahy mnoha lidí, kteří propagaci sportů ve městě věnovali svůj čas i peníze. Jejich práce byla zbytečná. Jako sportovního fanouška mě to velice mrzí. A koneckonců, sportovní úroveň je i odraz toho, jak je Břeclav vnímaná zvenčí," uvedl Daneš.

Starosta Dominik s ním souhlasí jen částečně. „Připouštím, že tím může utrpět image města. Na druhé straně je otázka, jestli to někoho příliš zajímá. Fakt, že na nejpopulárnější sporty chodilo v poslední době v Břeclavi nanejvýš kolem dvou set diváků, mě docela zaráží," reagoval Dominik.

Odpovědnost za ztrátu dvou ligových soutěží odmítá. „Cítil bych ji v případě, že bychom někomu sebrali peníze. Nic takového jsme ale neudělali, naopak. Nikdy v minulosti město masivněji sport než teď nepodporovalo. Hlavně děti. A já si myslím, že města nejsou od toho, aby dávala miliony na profesionální sport. Ten má žít z jiných zdrojů," řekl starosta.

Zároveň odmítl spojovat mizerné výsledky fotbalistů jen s ekonomickou situací klubu. „O penězích to úplně ní. Že klub prohrál, co se dalo, je věc sportovní. Prostě na to nemáme," míní Dominik.

Rudolf Hlavenka, který byl před lety při úspěšném účinkování fotbalového Tatranu Poštorná ve druhé lize, ale upozorňuje na spoluzodpovědnost radnice za vedení městského klubu. „Nerozumím tomu, jak to vedou a jak to funguje. Hlava mně to nebere. S tímto týmem budou mít problémy i v divizi. Je to výsledek toho, co se děje vevnitř klubu," naznačil, že ve vedení MSK není podle něj všechno v pořádku.