„Domluvili jsme se na ukončení trenérské činnosti. Rozhodně chci panu Smrčkovi poděkovat za kus poctivé práce a že jsme se dokázali postavit prognózám, které tvrdily, že skončíme v krajském přeboru,“ komentoval Smrčkův konec v Břeclavi jednatel klubu Tomáš Mráz, který odmítl udat důvody.

Fotbalový trenér Bohumil Smrček.
Trenér MSK Smrček: Umístění je obrovský úspěch, v létě tu byl stres a tíseň

„Nechci o tom mluvit,“ zmínil první muž MSK a dodal. „Budeme s ním nadále na dálku nějakým způsobem spolupracovat,“ uvedl Mráz.

Odložení hráči překvapili

Smrček rozhodnutí respektuje, přičemž vyzdvihl přístup vedení klubu. „Bavili jsme se jako dva dospělí lidé. Rozcházíme se v dobrém. Oceňuji, že to mělo štábní kulturu. S panem Mrázem zůstáváme kamarádi. Něco se končí, ale zase něco jiného začne. Člověk by měl jít dál s veselou myslí,“ komentoval svůj konec v Městském sportovním klubu Smrček, jenž v minulosti vedl například druholigové Znojmo.

Podle něj je konečné šesté místo v divizi úspěchem. „Bylo to opravdu obtížné, ale povedlo se nám překlenout to těžké období po sestupu z třetí ligy. Podařilo se nám z odložených a mladých hráčů udělat divizní fotbalisty, kteří za ten rok udělali obrovský posun. Ať už se jedná o kluky, kteří přišli z krajského přeboru jako Musil, Smejkal nebo Ianosteac, nebo o Lucase, Lapina, kteří nás v zimě opustili. Velký posun udělala i spousta dalších hráčů,“ vyzdvihl jedno z hlavních pozitiv svého angažmá v Břeclavi Smrček.

Trenérský cestovatel, který koučoval různá jihomoravská mužstva jak ve druhé lize, tak v divizi nebo krajském přeboru, zatím nemá jasno, kam povedou jeho další kroky. „Vždycky po takové události říkám, že si potřebuji na chvíli oddychnout. Mám spoustu zájmů a za sebou opravdu těžký rok. Učím na střední škole v Brně a potom jsem odpoledne spěchal do Břeclavi na tréninky. Domů jsem se vracel až večer, přičemž jsem měl málo osobního času,“ uvedl Smrček.

Útočník Philadelphie Jakub Voráček.
NHL v Mikulově: hvězdy se obují do kopaček

Jméno jeho nástupce oznámí vedení klubu v následujících dnech.

VÁCLAV PETRŮ