„Hráče jsme rozdělili tak, aby měli zápasové vytížení a dokázali odehrát celé utkání. Navíc jsme měli několik zranění, takže někteří hráči odehráli více, než bylo v plánu. Zkoušeli jsme jejich fyzický fond. K herním věcem se dostaneme teprve tento týden," vysvětlil asistent trenéra Břeclavi Michal Škrabko.

V dopoledním utkání na Lesní ulici proti sobě nastoupily dva třetiligové týmy, ale příliš dobrých šancí divákům nepředvedly. Proto není divu, že v moravsko-slovenském duelu branka nepadla za devadesát minut žádná.

Výkon týmu, který byl opět kombinací hráčů áčka i béčka MSK trenérům příliš radosti neudělal, naopak jim spíš přibylo vrásek.

Ve zbytečně tvrdém utkání se domácím nedařil rychlý přechod do útoku, nekonaly se ani tutovky před brankou bratislavského tý­mu.

Ve druhé půli už byl výkon MSK o poznání lepší, Slováky zatlačili domácí před jejich branku, ale i ty dvě tři dobré šance, které si vypracovali, nedokázali proměnit v branku. Neuspěli konkrétně Sycha, Silveira ani Horváth.

„Výkon měl do ideálu stále dost daleko, chyběla větší podpora útočníků nejen ze zálohy. Ivoš Tetur na to byl vepředu sám. A druhá věc: je velký rozdíl, jestli hrajeme se Simandlem nebo bez něj, to se jasně ukazuje. I když už jsme měli ve druhém poločase dobře otevřené hřiště nebo možnost přečíslení, kazili jsme už předfinální přihrávky a k tutovkám jsme se pak ani nedostávali. Tragédii z toho ale zatím neděláme," poznamenal k dopolednímu utkání Škrabko.

MSK BŘECLAV – FK RAČA-BRATISLAVA 0:0

Sestava MSK: Kunický – Fojtík, Svoboda R., Klusák, Sycha – Carvalho (60. Ulehla), Paděra, Košut, Wallisch – Tetur (60. Silveira), Horváth (30. Lapin)

Odpolední utkání proti diviznímu brněnskému soupeři se přesunulo na hřiště na Třídě 1. Máje. A to jako by zlomilo střelecké prokletí domácího celku. Trvalo to ale více než hodinu hry.

Hostující celek Břeclavany zaskočil, už během první půle měl více ze hry a vedl 2:0. „Museli jsme nastoupit s několika hráči, kteří hráli už dopoledne. A únava byla znát, hráči měli těžké nohy. Dělali jsme vzadu hrubé chyby, malé domů, přihrávky mezi stopery. Soupeř využil jen půlku šancí, které jsme ji darovali," kroutil hlavou hlavní trenér MSK Ivan Dvořák starší.

Ani změna stran ale hru domácích k lepšímu neobrátila. Hned během prvních deseti minut hosté přidali další dvě branky a vypadalo to, že Břeclavané, kteří znovu nastoupili bez opor Pospiše, Simandla nebo Hlocha, odejdou ze zápasu s debaklem.

„Naštěstí i soupeři došel dech. Cením si toho, že to kluci nezabalili, hecli se, rozběhali ztuhlé nohy a od šedesáté minuty zahájili stíhací jízdu. Zaslouženě jsme vyrovnali," potěšil Dvořáka závěrečný tlak jeho svěřenců, který po trefách Horvátha, Ulehly a dvěma zářezům Brazilce Silveiry vyrovnali na konečných 4:4.

Nabitý program břeclavských fotbalistů nekončí. Už zítra od 16:30 hodin odehraje áčko doma utkání s druholigovým Znojmem, ve středu od 18 hodin pak břeclavské béčko změří síly s nováčkem krajského přeboru z Lanžhota.

MSK BŘECLAV – FK DOSTA BYSTRC 4:4 (0:2)

Branky: Horváth, Ulehla, Silvera 2× – Pšikal, Chyla, Juříček, Závorka

Sestava MSK: Kunický – Pohanka, Klusák, Košut, Ulehla – Wallisch, Sycha, Simonyi, Lapin, Carvalho – Silveira.

Střídali: Turek – Horváth, Tetur, Novák

Dosta Bystrc: Herink – Veleba, Bárta, Smejkal, Závorka – Mezník, Lízal, Pšikal, Urban – Musil, Chyla.

Střídali: Brezáni – Matoušek, Kabeláč, Veleba, Juříček, Kratochvíl