Papírové předpoklady se naplnily. Béčko Břeclavi dokázalo, že i letos se bude chtít pohybovat v tabulce I.A třídy vysoko. Naopak Bořetice se v létě zmítaly v problémech. Přesto nově poskládané mužstvo dlouho trápilo favorita a podlehlo mu nejtěsnějším rozdílem 0:1, když nedokázalo odpovědět na branku Krutáka.

Béčko Břeclavi přitom do zápasu nastoupilo oproti loňsku s několika změnami. Do Rakouska odešli Tomáš Janulík s Petrem Dolíhalem, útočnou sílu oslabil i odchod Alexandra Hermana do konkurenčního Lanžhota. Navrch odešel stoper Roman Vejvančický do Staroviček. Na jejich místa přišli místní dorostenci, kteří čerstvě odrostli své věkové kategorii.

„Nastoupili jsme do zápasu snad s nejmladším týmem, jaký za nás snad v posledních letech hrál. Byli tam tři dvacetiletí hráči a zbytek měl ještě méně let," zmínil zajímavost trenér béčka MSK Ivan Dvořák starší. Ten se po odchodu Libora Snopka z pozice hlavního trenéra juniorky posunul znovu na svou bývalou pozici.

Pokud prošlo béčko Břeclavi změnami, tak v Bořeticích v létě proběhlo doslova zemětřesení. Velké pohyby nastaly v kádru, odešlo množství zkušených hráčů, které nahradili povětšinou mladíci z béčka Celticu. Navíc kouče Jaroslava Kmínka nahradil v létě na lavičce Michal Škrabko. Ten vedl naposledy Krumvíř v jeho nejlepší sezoně v okresním přeboru.

„S kádrem, který nyní máme, si nemůžeme dávat vyšší cíle, než záchranu v soutěži. Poraženeckou náladu ale nemáme. Mužstvo jsme dávali dohromady od základů a za chodu, chce to čas, aby si kluci zvykli na první třídu. Zatím skousávají mé pokyny," oznámil bořetický trenér.

Břeclavané začali velmi dobře. V prvních dvaceti minutách si vytvořili trvalý tlak. „Jediná tato fáze hry byla perfektní. Hráli jsme dobře, byl to ideální výkon, jaký bych si představoval. Bohužel jsme dali díky Krutákovi jen jednu branku," těšil úvod utkání Dvořáka. „Hráli jsme ze začátku hodně zakřiknutě. Kluci měli zbytečný respekt," vypozoroval bořetický lodivod.

Mladý domácí tým se ovšem s přibývajícím časem vzchopil, Celtic začal hrát bojovně, napadal Břeclavany, a to nám působilo problémy. „Chyběl nám tak alespoň jeden starší hráč, který by podržel míč a hru trošku uklidnil," zmínil břeclavský kouč absenci zkušeného stopera Antona Kalčíka.

Ve druhé půli si Břeclavané koledovali o vyrovnání. Příliš se přizpůsobili hře domácích a ti mohli ze standardních situací vstřelit branku. Když ale byli v největším tlaku, přišla v 75. minutě penalta, kterou si hosté dovolili zahodit. Nešpor si postavil míč na penaltový puntík, jeho laxní lob ale skončil jen na břevně Otáhalovy branky.

Navíc domácí dohrávali od 85. minuty po faulu na pronikajícího Slunského o desíti. Břeclavané toho ale k vstřelení branky nevyužili. „Udělali jsme z toho zbytečné drama až do konce," mrzelo Dvořáka. „Břeclav nenastoupila v nejsilnější sestavě, ale vyhrála zaslouženě. Jsme rádi, že jsme je potrápili, třeba to klukům pomůže. Hrát se dá s každým," dodal Škrabko.

Celtic Bořetice – MSK Břeclav „B" 0:1 (0:1)

Branka: 8. Tomáš Kruták

Celtic Bořetice: Otáhal – Dufek L., Fillo, Sychra, Šťavík – Klíč, Drápal, Bystřický, Petrásek D., Michna – Kožíšek (65. Dufek M.)

MSK Břeclav „B": Maňák – Kurial, Pafkovič, Nešpor, Matůškovič – Ciprys (87. Slunský), Polášek (61. Segundo), Havlena, Sasínek – Kruták, Hromek