V Rohatci po závěrečném hvizdu sudího Weisse zavládlo velké zklamání a rozčarování. Domácí měli duel s Lednicí výborně rozehraný, po neproměněných šancích a zbytečných chybách ale pustili soupeře do hry a nakonec mu dovolili i srovnat. „Bohužel jsme druhý poločas totálně nezvládli a odflákli. Hráli jsme bez nasazení, chuti do fotbalu. Hráči nastoupili na trávník s vědomím, že se jim nic nemůže stát a podle toho to tak dopadlo," zlobil se rohatecký kouč Marek Antoš.

Přitom první půle vypadala ze strany Slavoje naprosto ideálně. Celek z Hodonínska držel míč, kontroloval hru a proměňoval vypracované šance. „První poločas byl z naší strany dobrý. Výkonu odpovídal i výsledek," řekl Antoš.

Lednici dělal problémy především mladý útočník Šimánek. Góly ale nejprve stříleli jiní hráči Slavoje. Skóre ve 27. minutě otevřel Jakub Schenel, který si na pravé straně zasekl míč a střelou na zadní tyč překonal gólmana Hanzela. Druhý gól přidal Filip Konečný. Hosté nejprve zblokovali dalekonosnou střelu, ale zapomněli na domácího mladíka, jenž v klidu dorazil míč do odkryté branky. Na konci úvodní části přišla chvíle Davida Šimánka. Hodonínský odchovanec se hezky uvolnil v šestnáctce a nekompromisní ranou propálil gólmana.

Rohatečtí mohli duel po změně stran definitivně rozhodnout, ale v zakončení proti Hanzelovi neuspěli. „Kdybychom přidali další branky, tak bylo po zápase," ví Antoš.

Přečíslení tří hráčů proti jednomu lednickému bekovi špatně vyřešili Homola se Šimánkem. Ten měl následně další dvě tutovky. Devatenáctiletý útočník dvakrát přehazoval brankáře Hanzela, který první pokus zneškodnil, druhá střela skončila nad.

Moravan ožil po hodině hry, kdy obránce Roman Vejvančický proměnil penaltu. Slavoj nebral varování vážně a v 82. minutě přišel další trest. Utkání po brejkové akci pořádně zdramatizoval Očenášek.

Utkání mohl definitivně rozhodnout střídající Elšík. Domácí náhradník šel sám na Hanzela, ale v úniku pálil z dvaceti metrů zbrkle vedle.

Lednice dál bojovala. Za snahu byli hosté odměněni v nastaveném čase. Nekrytý Očenášek propálil Létala a srovnal na 3:3.

Diváci se v Krumvíři gólu nedočkali

Sázka na defenzivu jim vyšla. Fotbalisté Velké nad Veličkou v první A třídě protáhli sérii bez porážky na čtyři utkání. Hráči Kordárny ve 12. kole uspěli na hřišti vedoucího Krumvíře, kde po disciplinovaném výkonu remizovali 0:0.

Veličanům na půdě lídra nižší krajské soutěže vyšla sázka na defenzivu. Hosté se nikam nehnali, trpělivě bránili a čekali na chybu protivníka, po které by udeřili. „Krumvíř byl herně lepší, fotbalovější. My jsme dobře bránili, před šestnáctkou jsme zaparkovali autobus," řekl s úsměvem hostující útočník Petr Kohůt.

Celek z Horňácka v prvním poločase nijak nebezpečný nebyl. Fotbalisté Velké nad Veličkou disciplinovaně odolávali nájezdům protivníka, který se ve finální fázi a koncovce trápil. „Přesně kvůli těmto zápasům jsem si na jaře přál postoupit. Pokud někdo může vyučovat pasivitu, tak je to právě Velká," prohlásil zklamaný kouč Krumvíře Viktor Linhart.

Sokolu nepomohla trvalá územní převaha, spousta standardních situací ani rohů. „Chtěli jsme v prvním poločase udržet nulu, což se nám podařilo," řekl Kohůt.

Hosty několikrát podržel gólman Sládeček. Na zkušeného brankáře si nepřišli Kobylka, Heča ani Rozkydal. Centry a nákopy zase posbírali pozorní zadáci Velké.

Domácí trenér Linhart ve druhém poločase poslal do hry Hošu, Doležala, Petra Zvoniče nebo Valentu, ani žolíci branky nepřinesli. Favorit bojoval až do konce, nepropustný obranný val za devadesát minut ale nezdolal. „Druhá půlka už byla v křeči. Touha tam byla, ale autobus odolal. Navíc těžký terén spíš nahrával destrukci než nějaké kreativitě," pravil Linhart.

Velká dlouho příliš nebezpečná nebyla, v 80. minutě však byla blízko vítěznému gólu. Střídající Petr Kohůt přelstil protihráče a technickou ranou se snažil obstřelit gólmana Prachaře, který ale gólovou ránu vytáhl na roh. Zatímco domácí litovali ztráty dvou bodů, Veličané odjížděli na Horňácko spokojení. „Do Krumvíře jsme přijeli pro bod, který jsme získali. Nyní se chystáme na Rohatec," dodal Kohůt.