„Když už vedete 3:1 a skončí to remízou, zdá se být ten bod málo. Sice jsme brzo prohrávali, ale ukázali jsme sílu a zápas jsme třemi brankami otočili. Měli jsme zápas pod kontrolou, ale mohli jsme žádat ještě aspoň jednu branku. Jenže gól jsme nedali, naopak soupeři tam spadlo, na co sáhl. Ale při pohledu na tabulku musíme být s bodem zvenku spokojení. I on nám pomůže udržet se v horních patrech," byl s remízou smířený hostující trenér Michal Škrabko.

Hosté měli Slavoji co vracet. Za poslední čtyři roky je porazili jen jedinkrát, navíc hned v prvním z dosavadních osmi vinařských derby. Od té doby vládly na trávníku Pavlovice. Letos ale papírové předpoklady favorizovaly venku dosud neporažené Bořetice. Zatímco Slavoj se potýká na podzim s nevyrovnanými výkony, Celtic se sluní na špici tabulky I.A třídy. Jenže derby nemá favorita, což se v ideálním fotbalovém počasí znovu potvrdilo.

Spousta ze čtyřech stovek diváků ještě nebyla usazená na svých místech, když se domácí fotbalisté poprvé radovali. Hned po pár sekundách si obhodil Šabata Horeckého a v cestě mu stál už jen brankář Otáhal. Tomu nedal tvrdou střelou nártem šanci.

Jenže to byla na dlouhou dobu poslední radost Velkopavlovických. „Brzy jsme dali gól, jenže pak jsme přestali hrát, po naší ztrátě míče soupeř srovnal a zápas krásnou standardkou otočil," uznal kouč Slavoje Stanislav Hříba převahu Bořetic.

Ty už si dobře hlídaly Šabatu a nenechávaly nakopávané balony projít. Tím zákonitě přebrali iniciativu a vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat. V 19. minutě si zpracoval Švestka balon, zasekl a poslal přihrávku lépe postavenému Němečkovi, který se nemýlil.

Obrat v zápase přišel poté, co trenér hostí Škrabko poslal po půl hodině na trávník dva čerstvé hráče. „Chtěl jsem, abychom byli pro soupeře nečitelní. Ale bylo to cílené, chtěli jsme začínat zápas s mladými kluky, kteří si zaslouží také hrát. Ale na druhou stranu jsem nechtěl, abychom derby dohrávali se čtyřmi mladíky na trávníku," vysvětlil Škrabko.

A už za minutu si pak míč k trestňáku postavil Kachyňa a jeho zatočený balon zapadl do sítě. Fotbalovou krásu ocenili potleskem i domácí příznivci.

Nepřesná hra z kopaček Slavoje pokračovala i po změně stran. Výsledkem bylo v 52. minutě přečíslení domácích tři na jednoho, které proměnil ve třetí branku, i za přispění teče domácího obránce, opět Sycha.

Ani to ale domácí nepoložilo. Jako skvělý tah se ukázalo poločasové střídání útočníka Velkých Pavlovic Záblackého. „Mira byl tři týdny mimo kvůli zranění, proto střídal až o poločase. A splnil, co jsem po něm chtěl. Byl tam, kde měl být. Na dva góly mu stačily dvě střely," uznal čich na góly svého útočníka Hříba.

V 64. minutě se pětadvacetiletý ofenzivní hráč Slavoje dostal po závaru před šestnáctkou Bořetic k míči a snížil. Za dalších osm minut pak Záblacký utkání srovnal, když chytrým lobem překonal Otáhala. „Prakticky jsem za druhý poločas neměl vůbec v ruce míč. Domácí dali dva góly ze dvou šancí," potvrdil bořetický brankář produktivitu soupeře.

Bořetice do té doby spícího soupeře mírně podcenily a derby tak dostalo znovu náboj. Jenže standardky už ani jeden tým neproměnil. Sudí poté nepochopitelně v 89. minutě zápas ukončil, přestože oba týmy střídaly a přerušení bylo po faulech víc než dost.

„Divákům z obou táborů se zápas musel líbit, byl to nadprůměrný fotbal a nakonec i zasloužená remíza. Věřím, že se od tohoto výkonu odrazíme nahoru, měli jsme v posledních týdnech hodně zraněných, ale dáváme se dohromady," dodal Hříba k nevyrovnaným výkonům svého celku.

Slavoj Velké Pavlovice – Sokol Bořetice 3:3 (1:2)

Branky: 1. Šabata, 64. a 72. Záblacký – 19. Němeček, 32. Kachyňa a 52. Sycha

ŽK: Měřínský, Vašek, Havlík – Bača, Jambor

Střely na bránu: 5:10 (v půli 3:5)

Rohy: 3:7 (1:3)

Diváků: 400

Rozhodčí: Král – Hovorka, Válek

Velké Pavlovice: Chromek – Kostovčík, Nesvadba, Vašek, Kolman, Měřínský (K) – Jilka, Sýkora Mich., Sýkora Mir. (65. Havlík), Císař (46. Záblacký) – Šabata

Bořetice: Otáhal J. – Kalužík, Horecký, Petrásek (K), Sycha – Němeček (31. Matula), Otáhal M. (31. Kachyňa, 89. Hejl), Jambor (69. Stávek), Lorenc – Švestka, Bača