Vinařský tým je složený z fotbalistů z celé republiky. Jsou v něm například vinaři z Hnanic na Znojemsku nebo z Blatnice pod Svatým Antonínkem na Hodonínsku. Jedním z hráčů je i obchodní ředitel Mikrosvínu Mikulov David Chrápek. „Mám rád fotbal a baví mě hýbat se,“ odůvodnil vinař své rozhodnutí.

Vinaři tak podle něj mohou ještě více utužit vzájemné vztahy. „A můžeme veřejnosti ukázat, že vinaři nejsou jen zemědělci zavření ve sklepě, ale také sportovci,“ zmínil Chrápek.

Vinařský tým
∙ FC Vinaři České republiky zapsaný spolek vznikl ke 2. srpnu
∙ má tři členy realizačního týmu
∙ asi třicet hráčů z celé České republiky
∙ historicky první zápas: s TJ Velké Bílovice 2:2

Z vinařského týmu vzejde reprezentační výběr, který bude zastupovat Česko na evropském šampionátu vinařů ve Slovinsku, který se koná příští rok. „O tomto podniku jsme se dozvěděli při rozhovoru s německými vinaři,“ přiznal Chlad.

Mužstvo musí být minimálně ze dvou třetin z vinařů a vinohradníků. S vínem ale musí pracovat i zbylí reprezentanti. Losování turnaje se uskuteční v listopadu v Lublani.

Vinaři plánují letos odehrát ještě jeden duel, pravděpodobně na přelomu října a listopadu na Slovácku. V budoucnu však budou aktivnější. „Naším cílem je sehrát v roce deset až dvacet utkání, která budou doplněna o nějaký program. Zahrajeme si, přivezeme víno k degustaci, může to být spojené i nějakou místní akcí. Vinaři budou mít příležitost prezentovat své víno,“ osvětlil Chlad.

Vítězný start Orlů do EBEL.
Vítězný start Orlů do EBEL obstaral v prodloužení Radek Číp