Nedočkal se totiž ani vyšší podpory z městské pokladny, ani jiného návrhu, který by ho v Břeclavi udržel. „Mé rozhodnutí je neměnné, varianty jsem řekl. Čekám do konce dubna, jak jsme si stanovili. Není možné, abych druholigový hokej táhl jenom já," zopakoval Vašíček.

Zastupitelstvo města schválilo v březnu klubu s přibližně čtyřmilionovým rozpočtem dotaci „jen" čtyři sta tisíc korun. Radnice ale současně slíbila, že bude hledat řešení, jak druhou ligu ve městě udržet. „Už uplynulo hodně času, musíme se s panem Vašíčkem setkat a dotáhnout vše do konce," přiznal starosta Pavel Dominik, že k žádnému jednání dosud nedošlo.

Schůzku plánuje v nejbližších dnech, zřejmě už ale nic nezmění. „Oslovili jsme trenéry, funkcionáře a další lidi, kteří se kolem hokeje ve městě točí. Většina z nich se shoduje na tom, že pro břeclavský hokej nebude žádná velká tragédie, pokud necháme jen B tým a budeme hrát krajský přebor. Za ty peníze nám druhá liga nestojí," odmítl Dominik vyšší podporu dospělému hokeji.

I Vašíček už má víceméně jasno. „V pondělí zveřejním výzvu určenou břeclavským podnikatelům, jestli mají zájem provozovat klub dál. A počkám patnáct dnů. Poku se objeví někdo, kdo prokáže, že na to má, nemám problém na něj vše bezplatně převést," preferuje majitel klubu zachování druhé ligy v Břeclavi. Jestliže se nikdo takový nenajde, prodá druholigovou licenci zájemci odkudkoliv.

Předseda fanklubu Lvů Martin Daneš pokračování třetí nejvyšší soutěže ve městě nevěří. „Není to příliš reálná možnost. Už by se dávno někdo ozval a začal jednat. Nevidím v Břeclavi žádnou silnou firmu, která by to byla schopná utáhnout," míní Daneš.

Vše navíc komplikuje krátící se čas. Už v příštím týdnu by totiž měla hokejistům začít letní příprava.

Vašíčkovy návrhy· město podpoří klub výraznější částkou, aby s lepšími hokejisty hrál ve druhé lize důstojnější roli
· vznikne nové občanské sdružení nebo firma, podnikatel a město budou pokračovat společně
· licenci převezeme město a bude hokej dělat samo