Vůbec poprvé za celou dobu působení v Břeclavi měli domácí fanoušci možnost vidět v celém zápase loňskou brankářskou dvojku Petra Nose. V první třetině však ani on, ani jeho pelhřimovský protějšek Jirkův příliš práce neměli, po většině akcí končil puk na hokejkách obránců. Více ze hry měli domácí, ale ani jednu ze svých šancí nedokázali využít a tak se v prvních dvaceti minutách skóre neměnilo.

I do druhé části hry vstoupila lépe Břeclav a ze své převahy nakonec těžila v čase 28:26, kdy se trefil Michal Sladký a prolomil tak břeclavskou smůlu v zakončení. Ve 32. minutě se stav měnil podruhé. To se v závaru před hostujícím gólmanem nejlépe zorientoval Štěpán Hrůza a zvýšil vedení na 2:0.

Do posledního dějství nastoupil do pelhřimovské branky Kaiseršot. Ten inkasoval už po 40 vteřinách hry, když Nohelovu střelu přesně tečoval Kárný. Jak dobře si Nos postavil tyče se ukázalo v 53. minutě, tolik štěstí už ale neměl o 18 vteřin později, kdy se při Čiklově vyloučení odrazil puk za jeho záda od brusle clonícího Šejnohy. Naposled se stav měnil v čase 56:12, když si role prohodil Nohel s Kárným a břeclavští tak mohli slavit výhru 4:1.

HC Břeclav : Spartak Pelhřimov 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

29. Sladký, 32. Hrůza, 42. Kárný, 57. Nohel – 23. Šejnoha

Sestava HC Břeclav: Nos – Šimeček, Sladký, Strýček, Laga, Novák, Raška, Václavovič – Mífek, Hrůza, Pazdera – Kárný, Nohel, Balát – Čikl, Kurial, Otoupalík – Látal, Barák, Kroupa - Veselský

ŠÁRKA LIBENSKÁ