Opavský celek zápas odstartoval cestu za prolomení nepříznivé šňůry nejlépe, jak mohl. Už po necelých třech minutách se dostali domácí do vedení. Odražený puk zachytil kapitán Slezanu Měch a kotouč po jeho pumelici skončil pod horní tyčkou břeclavské klece, do které se postavil znovu Lukáš Klimeš. Zvýraznit náskok domácích mohli Vítek s Kociánem, ale ani jeden z nich v dobré pozici břeclavského gólmana nepřekonal. Naopak krátce nato hosté ubránili oslabení, kapitán Radek Zháňal sebral puk ve vlastní třetině, ujížděl sám na Šafránka a chladnokrevně jej prostřelil, když mířil nechytatelně do horních pater brány.

Opava ale nemusela ztráty náskoku dlouho litovat, protože druhá třetina se proměnila v exhibici Slezanu. Poté, co Lvi neproměnili své vyložené šance, přišel trest. V polovině utkání nejprve proměnil početní výhodu Opavy důrazný Svoboda a vrátil domácím vedení. Neuběhly ani čtyři minuty a po nahrávce Kociána procpal puk mezi Klimešovy betony mladý opavský zadák Tomáš Černý. A když přidal čtvrtý gól Slezanu obránce Tůma, Klimeše v brance Břeclavi nahradil Šurý. Střídání to bylo nucené, Klimeše totiž v brankovišti fauloval stínící hráč a mladý gólman opustil led s otřesem mozku.

Šurému ale čistý štít také dlouho nevydržel. Hned na začátku třetí periody kapituloval po střele domácího snipera Vítka, i když nutno přiznat, že ten skóroval zpoza brány a s velkým štěstím a „pomocí" jednoho z břeclavských hráčů. V následujících minutách si Slezan hlídal vedení a nikam nespěchal. Domácí šance měli, ovšem Šurý už žádný puk za svá záda nepustil. Porážce 1:5 však zabránit nemohl.

Lvi se tak ve středu utkají v klíčovém souboji s Bobry za Valašského Meziříčí, na něž mají na osmém místě už jen šestibodový náskok.

OHLASY TRENÉRŮ:

Michal Konečný (trenér Břeclavi): „Výsledek je pro nás hodně krutý. V první třetině jsme hráli nejhorší hokej, paradoxně jsme ale vyrovnali na 1:1. Ve druhé části rozhodly přesilovky, klasicky. My jsme předtím, než jsme dostali dva slepené góly, měli tři stoprocentní tutové šance, přečíslení, ale gól nedáme. Místo toho, abychom vedli, tak rázem prohráváme o dvě branky. Druhý gól byl celkem náhodný, třetí pak po odrazu, kdy s tím už gólman nemohl nic dělat. Čtvrtý gól jsme pak dostali po jasném faulu na brankáře, Klimeš má otřes mozku a musel střídat. Stáhl jsem to poté jen na tři lajny, do třetí třetiny vletíme, ale dáme si hned zkraje třetiny vlastní gól. Jediným pozitivem utkání byl fakt, že jsme měli kupu šancí. Jenom je neproměňujeme."

David Musial (trenér Opavy): „Jsem nesmírně rád, že jsme ten dnešní zápas zvládli. Už od první třetiny jsme hráli dobře. Ve druhé třetině jsme hráli přesilovky, ve kterých jsme se dokázali prosadit a navýšit tak naše vedení. Ve třetí periodě už jsme si vedení pohlídali a dovedli jsme zápas do vítězného konce."

HC Slezan Opava – HC LVI Břeclav 5:1 (1:1, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Měch (Tůma, Vítek), 32. Svoboda (Wolf, Chalupa), 34. Černý T. (Kocián, Vítek), 37. Tůma (Měch), 42. Vítek (Kocián, Měch) – 17. Zháňal.

Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0.

Rozhodčí: Šutara – Rychlý, Řezáč.

Diváků: 658.

HC Slezan Opava: Šafránek – Vrabel, Černý T., Slavík, Tichý, Tůma, Pavelek, Mosler – Měch ©, Herman, Rousek, Vítek, Polok, Kafka, Kocián, Vaněk, Wolf, Černý L., Svoboda, Chalupa.

HC LVI Břeclav: Klimeš (37. Šurý) – Směřička, Miklík, Höss, Dittrich, Vojáček, Beneš – Červenka, Medek, Kučera, Tobola, Zháňal ©, Kozel, Medřický, Buhaj, Konečný, Kubáč, Průdek, Čápek, Papp.