Na první branku muselo více než dvě stě padesát diváků čekat až do poloviny zápasu, kdy se v přesilovce dostali Valaši do vedení. Lvi ale za minut zásluhou Nedvědova gólu srovnali. O tom, že tři body poputují do Vsetína, rozhodli hosté brankou ve vlastním oslabení ze 43. minuty.

HC LVI Břeclav –
VHK Vsetín 1:2
(0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 31. Nedvěd (Dora) – 29. Ambruz (Farda, Tichý), 43. Ševčík (Farda)
Vyloučení: 7:9, navíc Vrba L. (VSE) 5+do konce za faul kolenem
Využití: 1:1 V oslabení: 0:1
Rozhodčí: L.Netopil – P.Blaha, M.Maťašovský
Diváci: 255
Poměr střel: 29:37

HC LVI Břeclav:
Zelenka – Dora (A), Nedvěd, Šaur, Novák, Kovář, Nekoranec, Šidák, Höss – Bartoš, Bolfík (A), Záborský – Piskoř, Popolanský, Zháňal – Hrbatý ©, Blaha, Průdek – Maša, Medřický, Procházka
VHK Vsetín: Hromada – Hurtík, Tichý, Farda (A), Žák, Vrba L., Báchor, Vrba F. – Kajaba, Vaněk ©, Ambruz (A), Ševčík, Mikšovský, Heža, Podešva, Hruška P., Kývala, Janeba, Štrbík

Lvi měli mnoho šancí zápas nejen srovnat, ale i otočit. Jenže produktivita je trápí už třetí utkání v řadě. K více vstřeleným brankám jim nepomohla ani pětiminutová přesilovka, ani závěrečná hra bez brankáře. Lvi v zápase třikrát nastřelili brankovou konstrukci. Naposledy pět sekund před koncem zápasu. První čtvrtinu soutěže tak Lvi zakončili smolnou prohrou 1:2. Tu druhou začnou už ve střeu opět doma v miniderby s Technikou Brno.

Přestože první třetina žádnou branku nenabídla, diváci se rozhodně nenudili. Lvi začali udávat tempo a vypracovali si během prvních patnácti minut hned tři dobré příležitosti ke skórování. V 5. minutě Zháňal z mezikruží Hromadovu branku přestřelil, Maša o tři minuty později ztroskotal na vsetínském gólmanovi a do třetice nepadl gól ani po střele Šaura od modré. To zazvonila za Hromadou poprvé tyč.

Také hosté už se radovali z branky, když Zelenka propustil ve 14. minutě puk pod rukou, ten ale zamířil mimo bránu. Lvi pak zahodili ještě jednu tutovku, to když Popolanský se Zháňalem jeli dva na jednoho, ale první jmenovaný se trefil jen do hrudi Hromady. Mezitím už Lvi dohrávali bez Záborského, který dostal pukem do obličeje a odjel rovnou do nemocnice.

V prostředním dějství sice začaly padat branky, ovšem hra se výrazně znepřesnila. Ve 25. minutě odjel do břeclavské nemocnice i hostující obránce Žák, který si lehl do střely a puk jej trefil stejně jako Záborského do obličeje.

První gól tak padl až v přesilovce Vsetína v polovině zápasu. To se do prosadil tečovanou střelou vsetínský veterán Martin Ambruz. Lvi ovšem za dvě minuty odpověděli stejnou mincí. Taktéž v početní výhodě se do puku opřel Ondřej Nedvěd, střela mu úplně nesedla, ale s pomocí teče hostujícího hráče zapadla do branky.

Na začátku třetí dvacetiminutovky spálili v přesilovce dvě výborné šance domácí, a jak to tak bývá, byli to Valaši, kdo se znovu prosadil. Ve vlastním oslabení pálil na Zelenku Ševčík a utlumený puk se krokem doklouzal do brány. Vsetín výborně bránil, nikam se nehnal a s tím si domácí dlouho nevěděli rady.

Ty největší nervy si ale domácí nechali až na poslední minuty. V nich odvolal po time outu trenér Konečný Zelenku a Lvi v šest i zatlačili Vsetín před Hromadu. V čase 59:17 vzal na sebe zodpovědnost Piskoř, projel kolem tří obránců, ale Hromadu střelou mezi betony nezaskočil. Pět sekund před koncem pak Břeclav trefila od modré znovu spojnici, puk se pak odrazil do prostoru brány a po následné mele dostali kotouč Lvi znovu i s Hromadou do branky. Avšak podle sudího Netopila už po odpískání. To vyvolalo na tribuně vlnu nevole vůči hodonínskému sudímu a hromadnou šarvátku na ledě. Udělené tresty už ovšem na výsledku 1:2 pro Valachy nic nezměnily.

Michal Konečný (trenér Břeclavi): „Budu se asi opakovat, ale dnešní utkání rozhodly přesilovky. Jeden gól jsme dostali v oslabení, druhý dokonce v naší přesilovce. A naše pětiminutová početní výhoda, to byla katastrofa. To pak nakoplo Vsetín a na nás spadla deka. Jen tam bezcílně kroužíme, nikdo nevzal zodpovědnost na sebe. Až na samém konci Piskoř, který měl dvě skvělé šance. V tom závěru nám chybělo i štěstí. Zápasu by asi slušela remíza. Opět jsme ale selhali vepředu, třetí zápas po sobě jsme nedali víc než jednu branku."