To má mimo jiné také schválit diskutované rozdělení dotací mezi břeclavské sportovní oddíly. „Půjdeme tam proto, že jsme dosud neobdrželi vyjádření města k naší žádosti předložené na pátečním jednání. Vyzýváme všechny, kterým není osud klubu lhostejný, aby přišli odpoledne ve tři čtvrtě na pět na náměstí T. G. Masaryka, odkud společně zamíříme na radnici,“ představil plán předseda hokejových Lvů Jaroslav Raclavský.

Ilustrační foto
V Milovicích se dočkají malého náměstí. Stát bude desítky milionů

V pondělí dopoledne zamířil místostarosta Břeclavi Richard Zemánek kvůli hokeji za starostou Svatoplukem Pěčkem. „Informoval ho o schůzkách s vedením klubu a také o plánu ještě jednou se před zastupitelstvem se Lvi potkat. Pan Raclavský přišel s návrhem, který s ním vedení chce znovu probrat,“ přiblížil mluvčí břeclavské radnice Jiří Holobrádek s tím, že ke schůzce dojde pravděpodobně v úterý.

Město nabídlo minulé úterý 19. března klubu slevu pětatřicet procent na pronájem ledu, kterou však Lvi odmítli. Raclavský po jednání se zástupci města v pátek 22. března naznačil, že pokud radnice protinávrh klubu neodsouhlasí, jsou Lvi připravení činnost ukončit a jít do likvidace. „Čísla, se kterými pracuje město, se s našimi neshodují,“ upozornil na nesrovnalosti předseda klubu.