Pohled do statistik naznačil, že jsou mladí Lvi na čele právem. „Náš tým se chlubí nejpevnější obranou a spolehlivými brankáři, v soutěži obdržel nejmíň branek, ve vstřelených byl druhý nejúspěšnější," upozornil na skvělou defenzivní i útočnou fázi Milan Zoubek z břeclavského klu­bu.

Hned vstup do sezony jasně naznačil, že břeclavské ambice v této věkové kategorii malé nebudou. Prvních pět duelů vyhráli, pak remizovali s také stoprocentním Brumovem-Bylnicí. „Jsou to šikovní kluci, a hlavně výborná parta. I horší hokejisté se snažili dotáhnout k těm lepším, podařilo se jim to," upozornil šéftrenér břeclavské mládeže Filip Hrbatý, který s těmito hráči v posledních letech strávil nejvíc času.

Pozdější zlatí mladší žáci už od listopadu občas doplňovali i kádr starších žáků. „A naopak se trenéři snažili zapracovávat i některé hokejisty hrající v mladší kategorii. Ti tak získávali cenné zkušenosti. Mladší lvíčata se musela v některých utkáních obejít bez svých tahounů a ukázat, že jsou připravena vzít na svá bedra tíhu odpovědnosti za výsledek zápasu," doplnil Zoubek.

Jediná břeclavská prohra v sezoně přišla na ledě brněnské Techniky v lednu. Jenže Brumov-Bylnice měla také výbornou sezonu. Břeclavi zbýval náskok jednoho bodu. Valaši týden po zaváhání Lvů svůj zápas zremizovali a Břeclavanům se znovu volněji dýchalo. „Navíc jsme doma přejeli třetí Uherské Hradiště," připomněl Zoubek, že letošní sezona v mladších žácích byla ve znamení vzpory menších klubů.

Lvíčata vítězné tažení dotáhla do konce. A to stylově. Svůj triumf korunovali v posledním utkání sezony na domácím kluzišti s Warriorem Brno když s přehledem zvítězili 19:2.

Ročníky 2004 a 2005 se mohou těšit i na drobnou odměnu od města. Jejich výbornou prezentaci ocení i zástupci radnice. „Hokejisty i další členy týmu brzy pozveme na radnici," prohlásil místostarosta Zdeněk Urban.

Jak dlouho si břeclavský mládežnický hokej počká na další podobný úspěch?

zlatí hoši
Hráči: Žurek, Melski, Mikuličová, Veselský, Dobša, Koubek, Suchyňa, Bohatý, Abazaj, Mácha, Sítek, Sokola, Zapletal, Hyža, Kruták, Rusnák, Hykl, Juřička a kapitán Boltvan
Trenéři: Lenkovič, Miklík a Hrbatý
Vedoucí: Javůrková