Čekání na vítězství se Břeclavanům natáhlo už na pátý zápas. Body z Frýdku ale asi nečekal ani ten největší optimista. Úvod tomu dal rychle za pravdu. „Začátek byl opravdu hrůzostrašný. Kluky jsem samozřejmě upozorňoval, že soupeř hraje dobře. Oddechový čas jsem si musel vzít už v první minutě, to se mi dlouho nestalo," kroutil hlavou při vzpomínce na první desítky sekundy duelu břeclavský kouč Michal Konečný.

Domácí hokejisté, kteří mají už patnáctibodový náskok na čele tabulky, byli sami překvapení, jak snadnou se ke dvacáté výhře v sezoně dostali. „Začátek byl velice povedený. Střed už byl takový vlažnější no a třetí třetina už se jakoby jen dohrávala," povídal nový asistent trenéra Frýdku Aleš Mach, který na této pozici vystřídal známého Marka Malíka teprve před dvěma dny.

Byl to trochu paradoxní pohled. Břeclavané totiž proti Frýdku předváděli solidní výkon, jako by zapomněli na nepříznivý stav. „Odehráli jsme docela důstojný zápas a jak sleduji Frýdek, vím, že většinou rozhoduje zápasy ve třetí třetině. My jsme ji uhráli na 1:1, což není vůbec špatné," hledal dílčí pozitiva břeclavský trenér.

Z čeho měl Konečný radost se samozřejmě nelíbilo jeho protějškům na frýdecké lavičce. Jejich svěřenci totiž druhou polovinu zápasu Lvům hodně usnadnili. „Potřebujeme, abychom tak jak jsme nastoupili, vydrželi co nejdéle," upozornil svůj tým Mach.

Břeclavský tým si ve frýdecké hale zažil podmínky, které patří spíš do vyšší soutěže. Na jejich zápas přišlo patnáct stovek diváků. „Diváci byli fantastičtí," liboval si Mach.

Bez hořkosti odjížděli ze seberu i Břeclavané. „Ani výsledek pro nás není až tak katastrofální, máme velkou marodku a musím kluky pochválit, že bojovali a odedřeli to. Bohužel nemůžeme Frýdku v žádném případě konkurovat," uznal Konečný.

Jeho svěřence čekají další daleké cesty. V sobotu vyrazí k dalšímu zápasu do sedmé Kopřivnice, na kterou Lvi z desátého místa ztrácejí už pět bodů. Příští týden následuje cesta do Brna k předehrávce s Technikou a příští sobotu svou pouť končí na ledě Nového Jičína.

HC Frýdek-Místek – HC LVI Břeclav 7:2 (3:1, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Christov (Kowalczyk, Káňa), 1. Klimša (Piecha, Samiec), 14. Dresler (Piecha, Roman), 23. Chmielewski (TS), 31. Franek (Chmielewski, Kovařčík), 36. Christov (Luka, Roman), 53. Christov (Luka, Hlaváč) – 17. Průdek (TS), 51. Smetana (Průdek, Zháňal). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Rozhodčí: Fiala – Bojda, Mikler. Diváků: 1459.