Z toho ukrojil proměněným trestným střílením polovinu ve druhé třetině Tomáš Buhaj a Lukáš Bolfík dokázal v 50. minutě dokonce srovnat. Pak ale Hanáci zařadili vyšší stupeň a nepřipustili žádné překvapení. V posledních pěti minutách Lvům nasázeli další tři branky a stanovili skóre na konečných 5:2.

Břeclav tak zůstává nadále předposlední, s šestibodovým náskokem na Valašské Meziříčí. V sobotu na Břeclav čeká domácí zápas s Novým Jičínem.

Michal Konečný (trenér Břeclavi): „Jak už to bývá, měli jsme špatný vstup do zápasu. Něco jsme si řekli, ale vůbec to v reálu nefungovalo. Od druhé třetiny se to zlepšilo, snížili jsme, ale stále jsme tam měli mnoho oslabení, což nás stálo spoustu sil, i když jsme je ubránili. I my jsme těch přesilovek mohli hrát víc, ale sudí toho moc nepískal. Nakonec se nám podařilo ve třetí třetině vyrovnat, ale zase z toho nic nebylo. V momentě, kdy jsme dostali z dálky třetí branku, jsme to otevřeli a Přerov toho využil, jezdili na Šurého jeden za druhým. Mrzí mě, že jsme celý zápas dřeli, a zase z toho nemáme ani bod."

HC ZUBR Přerov – HC LVI Břeclav 5:2 (2:0, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. Pala (Osina, Kovařík), 9. Sakrajda (Ditrich), 55. Kovařík (Sedlák, Vlček), 57. Kolář (Šťastný), 60. Sedlák (Goiš) – 24. Buhaj (tr.stř.), 51. Bolfík (Buhaj, Piskoř). Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Rozhodčí: Volf – Velinský, Matěj. Diváci: 918. Poměr střel: 33:22. Vývoj utkání: 2:0, 2:2, 5:2.

HC ZUBR Přerov: Vojtek – Pala, Osina, Vlček, Janota, Haloda, Tomeček – Goiš, Sedlák, Kovařík – Šťastný, Brančík, Blinka – Málek, Sakrajda, Ditrich, Kolář, Kundrátek, Školoud

HC LVI Břeclav: Šurý – Dora, Šaur, Novák, Kovář, Höss, Nekoranec, Strapina – Hrbatý, Piskoř, Popolanský – Bartoš, Bolfík, Medřík – Rejžek, Zháňal, Blaha – Haman, Buhaj