Dalšími zastávkami budou ještě sedmnáctého prosince Tvrdonice a o den později Velké Bílovice. „Hrával jsem právě vždy ve Velkých Bílovicích. Často byly ale koncerty vyprodané. Navíc sál byl opravdu přeplněný, tak jsem se i na popud několika proseb rozhodl, že přidám pár dalších vystoupení na Břeclavsku. Aby mohlo přijít více lidí," říká Petr Bende v rozhovoru pro Břeclavský deník Rovnost.

NA HLASIVKY PIVO

Na každé z devatenácti zastávek již dvacátého vánočního turné si zpěvák zve tamní sbor. V Břeclavi jej na pódiu doprovodil při několika skladbách národopisný soubor Břeclavánek. „Já sám jsem chodil do sboru. Je skvělé, jak děti z toho konkrétního místa pozdvihnou vždy atmosféru," usmívá se zpěvák.

Na společné zkoušení mají jenom generálku chvíli před koncertem. „Předem jim posíláme nahrávky, takže jsou dobře připravení. V celé republice je opravdu hodně výborných sborů," podotýká mimo jiné finalista pěvecké soutěže Superstar, který si před vystoupením rád dopřeje pivo.

Kladný vztah má ale také k vínu. „Tento kraj je mi blízký díky vínu a také díky cimbálové muzice Grajcar, se kterou spolupracuji už třináct let, a Petrovi Brantalíkovi z Břeclavi, který nás sem vozíval na festivaly," vypráví muzikant, který v pátek pobavil písněmi z nového alba či upravenými koledami. Spolu s ním vystoupil i Jaroslav Samson Lenk a Shadow Quartet.