Za zrodem divadlem nabité sezony ve městě pod Pálavou stojí především ředitel Mikulovské rozvojové David Gerneš. „Než jsem přišel do Mikulova, tak jsem působil v divadelním prostředí. Proto jsem se hned po svém příchodu zajímal o možnost uskutečnit takový projekt. Mé kolegyně to cítily podobně. Díky tomu jsme mohli prakticky okamžitě po mém nástupu začít pracovat na jeho přípravě,“ řekl ke zrodu novinky Gerneš.

Hned první představení – Kurz osudové přitažlivosti – se setkalo s výborným ohlasem. „Musím říci, že jsem měl strach, a to hlavně z důvodu, že se jednalo o předpremiéru tohoto představení. I proto mě příjemně překvapilo, jak rychle se vstupenky na představení prodávaly. Snad budou lidé v hojném počtu chodit i dál,“ doufal ředitel.

Ještě jsou na programu další čtyři různorodé divadelní hry. Hned na začátku dubna přijede Divadlo Letí, ve kterém hraje mimo jiné Anna Polívková.

V květnu se pak mohou diváci těšit na Návštěvy u pana Greena se Stanislavem Zindulkou. „Na podzim zahraje Komediograf s Tomášem Matonohou a Vladimírem Polívkou. Já osobně se nejvíce těším na poslední představení, kdy do Mikulova přijede mim evropského formátu Radim Vizváry,“ prozradil zakladatel projektu, který chtěl do Mikulova přivést současnou dramatiku a ukázat, co vše se momentálně na divadelních prknech objevuje.

Společným znakem všech představení by pak měla být láska a mezilidské vztahy. „A to jak láska mezi lidmi, tak i láska k pravdě a mnoho jejích dalších podob,“ upřesnil milovník divadla.

Pokud se novému projektu bude dařit, chtějí na něj Mikulovští navázat i v dalších letech. „Byli bychom moc rádi, kdybychom mohli i v roce 2018 do Mikulova přivést další soubory a inscenace. Už nyní pracujeme na výběru inscenací pro příští rok. Vše ale záleží na zájmu diváků a finančních možnostech,“ dodal David Gerneš.

Přehled her7. dubna
8GB tvrdýho porna, Divadlo Letí
12. května
Návštěvy u pana Greena, Agentura FDA
29. září
Jak se Husákovi zdálo, že je Věra Čáslavská, Komediograf
13. října
Sólo, Best of Radim Vizváry, Radim Vizváry