Pořadatelé chtěli při konání letošní Miss víno přijít s něčím novým. Při úvodní části Megatour, kterou stejně jako soutěž pořádá Vinařství U Kapličky, zasáhlo nepříznivé počasí. „Účinkující dalších koncertů chtějí zajistit stejně velké vnitřní prostory jako venkovní. Ty my bohužel nemáme," zdůvodnil zrušení ředitel soutěže David Hladký. Podle něj by kapely návštěvníkům nabídli hudbu tří odlišných stylů. Na koncertech se měli návštěvníci také seznámit s vybranými finalistkami soutěže.

Zájemci o vstupenky na oblíbené kapely jsou zklamaní. „Už jsem se chystala koupit lístek na Chinaski, když jsem zrovna četla zprávu, že koncert v Zaječí zrušili. Dost jsem se těšila, bylo to kousek a za rozumnou cenu. Tak jsem se podívala na internet, kde mají nejbližší koncert, a koupila si na ně lístky do Buchlovic," reagovala Břeclavanka Denisa Drštková, která tak o vystoupení své oblíbené kapely nepřijde.

Lidé, kteří už za vstupenky zaplatili, dostanou peníze zpět. Stačí, když ji předloží na místě, kde ji pořídili. Ti, již si koupili lístky přes internet a nechali poslat poštou, je musí poslat zpět na adresu centrální kanceláře příslušného webového portálu. Obratem obdrží peníze. Podobné podmínky platí pro ty, kteří zaplatili za elektronickou vstupenku. Tu však zašlou zpět přes email a připojí čestné prohlášení. Více informací najdou zájemci na internetových stránkách společnosti, jež prodej vstupenek zajišťuje.

S podobným jednáním účinkujících se setkali také jiní. Patří mezi ně například pořadatel festivalu Břeclavský Wůdstock Jaroslav Janota. „Pořadatel by měl účinkujícím splnit jejich zvukové požadavky. Další podmínky jsou nepřípustné. Kapely si musí uvědomit, že mají za koncert zaplaceno," komentoval Janota.

Soutěž Miss víno má za sebou dva ročníky, loni se nekonala. Letos se o titul utká dvanáct finalistek v zámeckých jízdárnách ve Valticích. Vítězku vyhlásí a korunují pořadatelé na slavnostním galavečeru pátého září. Dívka s titulem Miss víno musí být nejen krásná a sympatická, musí mít také znalosti o víně a jeho podávání. Miss Sympatie lidé zvolí prostřednictvím sms zpráv. Hlasování už začalo. Finálového večera se zúčastní také Pavol Habera, Marek Ztracený a Leoš Mareš, který bude večerem provázet.

LENKA NEJEDLÍKOVÁ