Festival se v Sedleci uskuteční v pátek a sobotu. „Sedlfest nabídne návštěvníkům uvolněnou atmosféru a neotřelý hudební program. Ten je záměrně připravený tak, aby dal lidem možnost zaposlouchat se do různých hudebních žánrů, a zároveň jim představil rozmanitost české hudební scény," upřesňuje organizátor festivalu Pavel Michlík.

sedlfest 2014
Účinkující: Květy, Capre, Ty Syčáci, Alia Tempora, FruFru, Manon Meurt, Tres Quatros Kvintet, Popsmog, Ladislav Šiška, Bedofem, Domácí žvýkání, Hefaistova Lyra, Next Round, Search and Destroy, Tyršova společnost.

Vstupné:
v předprodeji: jednodenní 150 korun, dvoudenní 200 korun
na místě: jednodenní 200 korun, dvoudenní 300 korun

Mezi hlavní hvězdy patří kapela Květy, která se představí už v první koncertní den. Kapela chystá speciální set, zazní například i skladby z alba Bílé včely.

Vystoupení s prvky rocku, jazzu, moravského folkloru a world music předvede stálice české alternativní scény Petr Váša a kapela Ty Syčáci.

Sobotní odpoledne pak vyplní jazzová kapela Tres Quatros Kvintet. Ta na sebe upozornila už vloni vítězstvím na celostátní přehlídce jazzových talentů Mladí ladí jazz. Druhý srpnový večer scénu rozpálí i FruFru se svým novým repertoárem z alba Freak show.

Kromě hudebních vystoupení nabízí Sedlfest i další zážitky. „Návštěvníci se mohou těšit na netradiční atmosféru historického areálu sirných lázní. Akce vychází vstříc i rodinám s dětmi, pro které je na sobotu připravený odpolední program," uvedla manažerka Sedlfestu Veronika Dokutilová, která se stará i o propagaci akce.

Občerstvení zajistí místní obyvatelé. Podávat se bude maso pečené maso na ohni, domácí guláš a pochoutky z grilu a udírny.

Festival začíná v pátek v šest hodin večer. Dvoudenní vstupenku na festival mohou zájemci zakoupit za dvě stě korun v předprodeji v síti Ticketon. V ceně vstupného je zahrnutý vstup na festival, parkování i stanování.

ROMAN DOLEJSKÝ