Vernisáž bude od sedmnácti hodin. Úvodního slova se ujme břeclavský výtvarník a spisovatel Karel Křivánek. Pro všechny příchozí je nachystaný i hudební doprovod v podání uskupení Domácí žvýkání.

Sedmdesátiletá Obrdlíková vystudovala na Střední umělecko-průmyslové škole v Brně propagační grafiku. „Byla mojí hlavní profesní náplní," uvádí žena, která si vedle zaměstnání a zároveň jako matka tří dětí našla ještě čas na volnou tvorbu.

V osmdesátých letech se věnovala převážně netkané tapiserii. Ve spolupráci s architekty vyzdobila také řadu veřejných prostor. „Později v mojí tvorbě převládla ilustrace s využitím různých grafických technik a malba olejem a akrylem," jmenuje výtvarnice, jejíž umělecký výraz ovlivnil také pobyt v Zambii, emigrace a účast na manželových projektech na ochranu přírody v rozvojových zemích.

Nezůstala chladná k tvrdým životním podmínkám domorodců a nejsou jí lhostejné ani situace a nálady v dnešní společnosti. „Když tvořím, hraji si s myšlenkou, konkrétním prožitkem nebo pocitem," popisuje autorka. Reálné náměty se pod jejíma rukama mění v symboly bez popisných detailů.

Na svém kontě má více než tři desítky autorských výstav v České republice, Německu, Zambii a Kolumbii, své dílo představila rovněž v Rakousku, Německu, Spojených Arabských Emirátech a Austrálii. Ve městě pod Pálavou se představuje již po několikáté.

V mikulovském Konventu jsou její obrazy na výstavě nazvané Ohlédnutí k vidění až do jednatřicátého května.

Galerie je otevřená každý den kromě pondělí, a to dopoledne od deseti do dvanácti hodin, odpoledne pak od tří do pěti. Vstupné je dobrovolné.