Úvodní kolize se stala před devátou hodinou. Policisté silnici spojující Břeclav s Hustopečemi uzavřeli. „Řidič nákladního vozidla jel směrem od Břeclavi a začal brzdit ve chvíli, kdy před ním jedoucí auto začalo odbočovat. Nákladní vozidlo dostalo smyk a zadní částí narazilo do protijedoucí Škody Octavia," řekla k nehodě mluvčí policistů na Břeclavsku Kamila Haraštová.

Muž za volantem osobáku utrpěl zranění hlavy, s nímž ho záchranáři naložili do vrtulníku a přepravili do nemocnice. „Utrpěl středně těžká zranění. Při našem příjezdu byl při vědomí. Po nehodách se stav může vyvíjet, ale v danou chvíli byl mimo ohrožení života," sdělila mluvčí záchranářů Barbora Zuchová s tím, že si muže převzali lékaři v brněnské fakultní nemocnici. Dechová zkouška u obou řidičů vyloučila alkohol. Policisté předběžně stanovili výši škody na více než sto tisíc korun.

O hodinu později se dopravní policisté vydali k další kolizi, při níž se srazila tři auta. Střetla se Škoda Felicie, Ford Focus a Peugeot. Stalo se tak v důsledku odklánějící se dopravy. „Devětašedesátiletý řidič Peugeotu dojížděl auta před sebou a nestačil zabrzdit. Nárazem posunul dvě vozidla jedoucí stejným směrem. Také u této nehody zasahovali záchranáři a řidiče z Peugeotu odvezla sanitka. Odborná měření na alkohol vykázala u všech účastníků nehody nulový výsledek," doplnil Haraštová.

Doprava byla omezená do téměř třičtvrtě na dvanáct.