U Kurdějova havarovalo o půl druhé odpoledne osobní auto. Viníkem je opilý řidič. „Ten ve Škodě Fabia nezvládl projetí zatáčky a mimo silnici se převrátil na střechu. Při nehodě se zranili tři lidé," uvedla břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Ke kolizi napomohl alkohol. Výsledek dechové zkoušky ukázal, že řidič sedl za volant se třemi promile. Všichni tři členové posádky skončili v nemocnici, toho s nejvážnějším zraněním přepravil vrtulník. Auto je zdemolované, škoda se vyšplhala k šedesáti tisícům korun.

Další nehoda s vážnými následky se stala v pátek po třetí hodině odpoledne na dálnici D2 u Velkých Pavlovic. Při střetu nákladního automobilu a kamionu se zranili dva lidé. Také v tomto případě přiletěl na místo kvůli těžkému zranění muže vrtulník záchranné služby.

Muž zůstal po nehodě zaklíněný v autě, hasiči jej vyprošťovali patnáct minut. „Náš tým po celou dobu zajistil možnou péči, zejména léčbu bolesti. Po vyproštění jsme těžce zraněného muže uvedli do umělého spánku. Následně s týmem letecké záchranné služby odletěl na Urgentní příjem do Fakultní nemocnice Brno," sdělila mluvčí jihomoravské záchranné služby Barbora Zuchová.

Příčina kolize je zatím nejasná. Policisté zúžili po nehodě provoz na dálnici do jednoho pruhu.