Při havárii zemřel řidič ve zdevastované kabině kamionu, který převážel laminátové podlahy. „Šlo o šestačtyřice­tiletého cizince," upřesnila břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová. Vyprostit se jej podařilo hasičům po více než hodině vyčerpávajících prací. Hasiči na místo povolali i speciální těžkou techniku z Brna.

Druhý kamion byl naložen pivem a popojížděl v koloně. Podle Haraštové za ním jedoucí řidič patrně nedobrzdil a narazil do něj. Přesnou příčinu nehody ale policisté dál vyšetřují.

Jihomoravští hasiči na svých webových stránkách původně informovali, že dálnice měla být znovu průjezdná zhruba do tří hodin po nehodě. Kvůli překládce zboží z nákladového prostoru kamionů a náročnému úklidu se ale tato doba výrazně prodloužila. „Auta ve směru na Bratislavu po dobu uzavření dálnice odkláníme na sjezdu u Podivína," sdělila policejní mluvčí Haraštová.

Ještě před sedmou hodinou večer museli řidiči sjíždět na exitu u Podivína, kde odpolední provoz pořádně zhoustl. Dálnice se podle mluvčí nakonec rozjela až v deset hodin večer.

Provoz na dálnici u Břeclavi komplikovala už od čtvrtečního ráno nehoda cisterny, jejíž řidič nezvládl sjezd z D2 a s nákladním autem se převrátil. Zablokoval tak silnici I/55, policisté uzavřeli i sjezd z dálnice u Břeclavi. (čtěte ZDE). Právě kvůli tomu se na příjezdu k břeclavskému exitu tvořily kolony, jedna z nich se patrně stala osudnou zahraničnímu řidiči kamionu.