Ačkoli se původně zdálo, že při střetu utrpěl zranění jeden člověk, sanitky podle policistů odvezly do nemocnice celkem pět lidí. „Rozsahy zranění ale zatím neznáme. Je možné, že někteří půjdou brzy domů,“ poznamenal policejní mluvčí Petr Zámečník. Záchranáři poté Deník Rovnost informovali o lehkých zraněních.

Ilustrační foto.
Spadl do vody a už se nevynořil. Zachránili mu život po 20 minutách resuscitace

Z vyšetřování vyplývá, že ke kolizi napomohl řidič za volantem Škody Rapid. Ten jel „po staré“ silnici od Podivína a při vjezdu na I/55 nedal přednost projíždějící Škodě Octavia. „Auta po nárazu ještě poškodila další octavii, která tam stála,“ upřesnil mluvčí.

Zjišťování okolností zkomplikovalo horší dorozumívání s jednou z posádek. Tvořili ji totiž lidé z Asie, policisté proto potřebovali pomoc tlumočníka.

Mezi lidmi, které záchranáři vezli do nemocnice, měly být i dvě děti ve věku do tří let. „Nebylo na nich patrné nějaké zranění, ale vzali je pro jistotu na pozorování,“ zmínil mluvčí hasičů Petr Příkazský.

Pětatřicetiletý muž ve středu před půlnocí poškodil sakrální památku u silnice mezi rekreační oblastí Lučina a Tvarožnou Lhotou. Nadýchal jedno promile alkoholu.
Opilý řidič přecenil schopnosti. Při odbočování vyjel ze silnice a urazil kříž

V době příjezdu hasičů byli lidé z vybouraných aut venku, nebylo tak třeba nikoho vyprošťovat. Potřeba bylo zajistit vozy před případným požárem.