Břeclavské hráčky v dresu reprezentace České republiky dosáhly mimořádných výsledků. Po výhře 3:2 nad Polkami Slazakovou a Zakrzewskou vyřadily v osmifinále výborný maďarský pár Madarászová–Pergelová po výsledku 3:1.

„Bylo by škoda nevyužít příznivého losu, když jsme se vyhnuly nebezpečným Asiatkám," komentovala výhru zkušenější z břeclavského páru Aneta Kučerová. „A to jsme ještě neřekly poslední slovo," dodala.

Měla pravdu. Ve čtvrtfinále získaly hráčky MSK ještě kvalitnější skalp, když porazily 3:2 na sety Němky Silbereisenovou a Winterovou. „Když jsme první set prohrály 2:11, vypadalo to na rychlý konec. Ve druhé sadě jsme se ale zlepšily, srovnaly jsme na 1:1 a Němky ztratily svou suverenitu," uvedla Kučerová.

V semifinále narazily mladé hráčky MSK na kombinovaný pár Ekholmová (Švédsko)–Pótaová (Maďarsko) a podlehly mu 0:3. „Měly jsme dobrý začátek, vedly jsme v prvním setu až do jeho závěru. Soupeřky nás ale v koncovce takticky rozebraly, Ekholmová přesně rozdělovala míče a Pótaová bezpečně zakončila každou šanci. V dalších setech jejich herní převaha pokračovala," poznamenala druhá z břeclavského páru Karin Adámková.

Bronz čtyřhry Kučerová-Adámková byl jediným medailovým výsledkem české reprezentace na World Tour Czech Open 2016.

Ve dvouhře skončily obě hráčky MSK stejně jako většina českých reprezentantek už v síti kvalifikace. Kučerová obsadila čtvrté místo ve skupině za Bajorovou (Polsko), Asaiovou (Japonsko) a Loeuiletteovou (Francie). Adámková byla ve své skupině třetí za postupujícími Troschnevou (Rusko) a Sikorskou (Polsko), s výhrou 4:1 nad Švýcarkou Reustovou.

JAROSLAV HÝBNER