Ostrava – Malá výprava břeclavských atletů se zúčastnila mistrovství Moravy a Slezska v atletice všech kategorií. I malá skupina však přivezla velké úspěchy. Za nejlepší můžeme označit vystoupení dorostenky Adriany Bzirské.

Ta získala dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili. Nejlépe se jí dařilo v disku, kde výkonem 37,30 metrů dovedla nejen vyhrát, ale překonala i absolutní ženský rekord Břeclavska všech kategorií, který držela plných třiadvacet let rovněž dorostenka Olga Kelemnová, která byla o 12 centimetrů horší. Výkon je rovněž letos nejlepší v kategorii dorostenek v ČR.

V kouli Bzirská vyhrála výkonem 13,36m, ale výkon je o více než metr horší než zimní výkon (14,44m). K obhájení titulu mistryně ČR bude třeba lepšího výkonu.

V kladivu obsadila břeclavská dorostenka druhé místo a svému osobnímu rekordu se výkonem 42,05m přiblížila na 50 centimetrů. Při letošním výrazném vzestupu této disciplíny je to jen osmé místo letošních tabulek ČR.

Třetí mistrovský titul přidal junior Radek Juška ve skoku dalekém výkonem 681 cm. Konečně poslední titul získala dorostenka Sabrina Adamíková v trojskoku výkonem 10,89, ale s nepovolenou pomocí větru (2,6 m/vt). V dálce byla třetí za regulérních 492 cm.

Druhé místo kromě Bzirské získala ještě v kategorii žen ještě Markéta Malariková na 100 metrů překážek časem 14,70 s. Zlepšila si i rekord na 100 m časem 12,94 s, ale vítr byl dokonce 3,0 m/vt.

Další dvě medaile pro Břeclav získala Barbora Boháčková a obě byly stříbrné. V dálce ze zlepšila na 519 cm a v trojskoku na 10,80 m.