Celek z Hradce Králové je právem považován za největšího favorita letošní extraligy a aspiranta na titul mistra republiky. Nicméně domácí stolní tenisté prokázali svou vysokou úroveň a dokázali s favoritem remizovat 3:3. Základ k tomuto úspěšnému výsledku položil již v prvním zápase domácí Kristian Kobes, který porazil Lubomíra Pišteje 3:2 na sety.

Pištěj byl do této doby nejlepší hráč extraligy a je to současně nejlepší hráč Slovenska, nicméně Kobes potvrdil svoji zvyšující se výkonnost a odehrál patrně nejlepší zápas letošní sezony. Poté Bai He přehrál dalšího vynikající hráče hostí Šeredu rovněž 3:2 na sety a domácí se tak dostali do vedení 2:0.

Pak sehrál Marek Klásek vyrovnanou bitvu s hostujícím Olejníkem, kde mu však nevyšel vstup do rozhodujícího pátého setu a prohrál 2:3. Třetí bod domácích získal opět Bai He dalším pětisetovým vítězstvím nad Pištejem. Poslední dva zápasy ale patřily hostům a tak na konci se oba soupeři rozešli smírně 3:3.

Za domácí tým zhodnotil utkání Jan Matlach. „Věděli jsme, že pokud Bai He uhraje dva body, máme šanci, a to se splnilo. Nicméně musím vysoce ocenit výkon Kristiana Kobese, který hrál naprosto fantasticky a je to velký příslib před pomalu se blížícím play off. A je velice pravděpodobné, že právě Hradec Králové bude naším soupeřem v bitvách o postup do finále," předeslal Matlach.

Výsledek je nejlepší pozvánkou na čtvrtek 6.února kdy v 17:30 hodin začne další zajímavé domácí utkání Hustopečí s celkem STEN Marketing Ostrov, v jehož dresu by se měla představit legenda českého stolního tenisu Petr Korbel.

Druhé víkendové pak utkání bylo hladkou záležitostí KST Metalfin Robot Hustopečí, které porazily celek Kotlářka Praha 4:0.

KST Robot Metalfin Hustopeče – DTJ Hradec Králové 3:3

Body domácích: Kobes Kristián 1:1, Bai He 2:0, Klásek Marek 0:2

KST Robot Metalfin Hustopeče – SK Kotlářka Praha 4:0

Body domácích: Zhao Boji 1:0, Kobes Kristián 1:0, Klásek Marek 1:0, Bai He 1:0