Hustopečští vletěli na soupeře už od úvodních minut. Ujali se vedení 6:1. Hosté sice byli oslabení o své střelce, ale i tak se snažili hrát vyrovnanou partii.

„Nastoupili jsme s vytaženou obranou, která soupeřům dělala velké problémy. Z vybojovaných míčů jsme se dostávali do rychlých trháků, z nichž jsme měli téměř stoprocentní úspěšnost," těšilo hrajícího asistenta trenéra Legaty Davida Semeráda.

Kuřimi se sice podařilo snížit na 8:5, to však byla jediná hluchá chvilka Hustopečí. Legata se brzo otřepala a pomalu rozjížděla svůj brankostroj.

Trpělivou a důraznou hrou v obraně ničili nájezdy kuřimských útočníků. Navíc jejich střelbu bezpečně likvidoval hustopečský Bavlnka, který se v zápase dočkal i gólu. Pak domácí neuvěřitelnou šňůrou deseti branek za sebou rozhodli zápas a za stavu 21:7 se odcházelo do kabin.

Začátek druhé půle domácím moc nevyšel. „Neproměněním šancí a chybami v obraně, to byli hosté, kteří skórovali. Naštěstí jsme chyby rychle zalepili zlepšenou hrou v obraně a brankového zakončení z druhé vlny. Po pětibodové šňůře jsme se opět uklidnili," řekl hustopečský funkcionář.

Jak se blížil konec zápasu, ubývala domácím místy koncentrace, z čehož pramenily některé chyby a technické nepřesnosti, které vyústili ve zbytečném inkasování. Rozdíl ve skóre tak mohl být o něco vyšší. I přesto nedávala Legata Kuřimi téměř žádnou šanci na lepší výsledek a vyhrála 42:21.

„Doufejme, že herní pohoda a střelecká potence nám vydrží. Už příští kolo totiž napoví o možném vítězi soutěže," zadíval se do budoucnosti Semerád. Legata totiž jede na palubovku čtvrtého Kostelce. Pokud nezaváhá, na cestě k postupu už by jí nemělo teoreticky nic ohrozit.

Legata Hustopeče – Kuřim 42:21 (21:7)

Sled utkání: 3–1, 6–1,8–2,8–5,18–5,21–7,23–10,28–10,34–12,39–15

Sestava a branky: J.Bavlnka, O.Zapletal, P.Semerád (8/0),Z.Suchomel (4), P.Blažek (2), M.Dostalík (9), J.Strach (1),M.Myslík(3), J.Pavlíček (2), D. Semerád (1).P. Franěk (6), M.Strouhal, M.Jahoda, L.Mrkvica (5).

Sedmimetrové hody: 0/0 – 2/1

Vyloučení: 1 – 1

Diváků: 60