Mužští favorité: Mužská výška prožívá velký boom, o to náročnější je ale zajištění těch nejlepších. „Organizátorům se podařilo zajistit superstar s výkonem nad 240 centimetrů. Do hustopečské sportovní haly přijede poosmé létající Rus Ivan Uchov, který letos na mítinku Praha Indoor vyrovnal evropský rekord 242 centimetrů a v létě si zlepšil také venkovní osobák, když skočil o centimetr méně," vyzvedla kvality největší hvězdy Hustopečského skákání a miláčka publika jedna z organizátorek Dagmar Sedláčková.

Uchov je na jihu Moravy jako doma, v Hustopečích vyhrál už pětkrát a rekord mítinku posunul na 238 cm. V poslední halové sezoně prohrál pouze jednou a podle zpráv svého trenéra Kljugina je opět ve skvělé formě.

„Hustopeče jsou jako můj druhý domov. Měl bych u vás zahájit halovou sezonu a v Čechách ji také ukončit na halovém mistrovství Evropy v Praze. Divákům chci nabídnout výjimečný zážitek. Trénink zatím pokračuje dobrým tempem, myslím si, že už na začátku sezony bych měl být připravený podat kvalitní výkon," nechal se slyšet Uchov.

V Třinci mu bude hlavní hvězdou Katařan Mutaz Essa Barším, olympijský medailista a halový mistr světa 2014. V Hustopečích se však neukáže.

Ženská elita: Také ženská soutěž bude mít na obou místech dvě velké hvězdy. V Hustopečích se po roční přestávce kvůli zranění na mezinárodní scénu vrátí úřadující mistryně světa z roku 2013 Světlana Školinová z Ruska (203 cm venku a 200 cm v hale). „Školinová se chystá do Hustopečí už popáté, vyhrála tu v letech 2011 a 2012," připomněla Sedláčková.

I ona doufá, že hned z kraje sezony dokáže diváky potěšit. „Naposledy jsem skákala v halové sezoně 2012 a tehdy jsem v Hustopečích vyhrála. Takže na návrat jsem si nemohla vybrat lepší místo. Přijede i trenér Kljugin, věřím, že divákům ruský tým nabídne cosi výjimečného. Věřím, že se pokusím i o pokoření dvoumetrové hranice," slibuje Ruska.

Česká stopa: Nejlepší český výškař současnosti Jaroslav Bába nebude v Hustopečích chybět. A nebude sám, divákům se představí také největší talent české výšky, Michaela Hrubá, která v šestnácti letech skočila 191 cm, je držitelkou juniorského českého rekordu a vybojovala stříbro na posledním mistrovství světa juniorů.

Mladé naděje: Hustopečské skákání je tradičně také místem, kde se do světové atletiky odrážejí nastupující jména. „V Hustopečích by se měla objevit vítězka letošních olympijských her mládeže v Číně Ukrajinka Julia Levčenková, která v šestnácti letech překonala 189 centimetrů," poukázala

Ambasadoři: Sportovní hala uvidí a uslyší mistryni světa v trojskoku Šárku Kašpárkovou a bývalého úspěšného reprezentanta Svatoslava Tona.

Kamery: Pokud nezavítáte přímo do haly, Hustopečské skákání vám neuniknde na sportovním kanále ČT4 Sport, který nabídne z každého závodu souhrnný hodinový záznam včetně repríz.

Mimo hlavní soutěže mužů a žen (úrovní B a A), budou připravené i doprovodné soutěže mládeže. Ty začnou v Hustopečích už o den dříve.