Dvojice juniorů Dalibor Neděla s Alešem Pospíšilem vyhrála ve své kategorii finále B a zajistila si účast na mezinárodní regatě v Mnichově, která se uskuteční o tomto víkendu. Posádka juniorek z Břeclavi Klára Nosková a Leona Balgová se jako jediná ze Slováckého veslařského klubu nekvalifikovala do nedělního finále, a na žádnou mezinárodní regatu se tak nepodívá. Jediná zástupkyně mezi dospělými ze Slováckého veslařského klubu Markéta Nedělová obsadila sedmou pozici a vysloužila si nominaci na regatu v Essenu. „Celkově bych kontrolní závody hodnotila za Slovácký veslařský klub pozitivně. Výborné výkony podávala především Magda Novotná, která vypálila rybník i o rok starším a zkušenějším závodnicím,“ uvedla Markéta Nedělová.

Boj o světový šampionát

Jednadvacetiletá břeclavská veslařka ještě nemá jasno, zda se dostane do nominace reprezentační párové čtyřky na Mistrovství světa do 23 let, které hostí bulharský Plovdiv v červenci. „Na základě několika startů na dvojskifu s různými závodnicemi byla sestavena párová čtyřka žen do 23 let, jejíž jsem momentálně náhradnicí. Ve chvíli, kdy ústřední trenér složení posádky oznamoval, jsem cítila zklamání, s odstupem času to vnímám tak, že ještě není nic ztraceno. S jednou z členek "párovky" jsme na tom výkonnostně velmi podobně a myslím si, že se spíš dvě dělíme a soupeříme o místo na lodi. Na regatě v Essenu budu startovat ve dvojskifu a jeden den i na párové čtyřce,“ sdělila Nedělová.

Při kontrolních závodech se představil i odchovanec břeclavského veslování Lukáš Helešic, který si v disciplíně dvojka bez kormidelníka společně se svým parťákem Jakubem Podrazilem zajistil účast na evropském šampionátu, který letos budou hostit právě Račice.

VÁCLAV PETRŮ