Krize Legaty pokračuje. Tak bychom mohli shrnout výsledky z posledních utkání. Hustopečští sice začali dobře a ujali se vedení 3:1. Bohužel nedůrazem a nedisciplinovaností v obraně se Hustopečští o náskok připravili. Domácí hráli v útoku více trpělivě a snažili se netypickou házenou doslova udolávat hustopečskou obranu. Velkým postrachem se ukázalo být duo bratrů Mrkvicových, kteří nejvíce zatěžovali konto brankáře Legaty.

Hustopečským se nedařila střelba ze spojek. Ta navíc mnohdy končila mimo tyče sokolnické svatyně. Nedařilo se prosadit ani při přesilovce, kterou nepochopitelně prohráli 3:0. První půli tak vyhráli sebevědomí Sokolničtí rozdílem dvou branek.

Do druhé poloviny vstupovala Legata se změnou obrany, která spočívala v osobní hře již dvou výše zmiňovaných střelců Sokolnic. Ta se ze začátku zdála být neúčinná. Nepozorností vysunutých hráčů i zbytku obrany se dokázali domácí prosadit. Skóre začalo pomalu růst, protože zbytečnými ztrátami nabídli Hustopečští domácím četné možnosti k navýšení skóre.

Ve 40. minutě to s Legatou vypadalo špatně, neboť už prohrávala 23:17. To byl impuls pro hostujícího trenéra vzít si timeout. Po něm sice došlo ke zlepšení v útoku i v obraně, ale Sokolnice si stále držely minimálně tříbrankový odstup. Z vysunuté osobní obrany se poté podařilo těžit a z vybojovaných míčů dokázala Legata rychlými protiútoky snížit vedení outsidera na rozdíl branky.

Domácí sice ještě v 58. minutě vedli 29:27, ale závěr doslova patřil Hustopečským. Těm se podařilo nejprve snížit a dvacet vteřin před koncem zápasu dokonce srovnat stav střelou z dálky.