Celkem se v Semilech sešlo na 130 závodníků a Podivín skončil v hodnocení oddílů druhý za Trutnovem. Podivínští siláci v Semilech prakticky potvrdili výkony z nedávného mistrovství republiky, někteří své výkony ve vytláčení činky ještě vylepšili. „Náš nejmladší závodník, šestnáctiletý Štěpán Plundrák vytlačil bez podpůrného dresu 140 kg, s ním pak přidal ještě dvacet kilo navíc. V obou disciplínách bral ve své věkové a váhové kategorii zlatou medaili. Sedmnáctiletý Roman Dobeš, který trošku přibral a byl ve vyšší váhové kategorii, vytlačil sto kilo a bral stříbro. Kdyby trošku shodil, mohl brát zlato. Ale i tak si přidal deset kilo oproti výkonu dva týdny starému," uznal majitel podivínské posilovny Vladimír Svoboda.

Třetí mladý silový trojbojař Podivína Lukáš Vašíček, taktéž ještě dorostenec, získal na severu Čech další zlato. Při váze 64 kilogramů zvedl nad svá prsa činku těžkou 107,5 kila. To je sám o sobě obdivuhodný výkon, navíc se oproti Bardejovu o sedm a půl kila zlepšil.

Své výkony z mistrovství republiky pak zopakovali při benčpresu i oba veteráni v kategoriích masters. Dvaašedesátiletý Vladimír Svoboda bral dvě zlata, když zvedl bez dresu 130 kg, s pomocným trikem pak dokonce 155 kg. Čtyřiapadesátiletý Petr Nosek pak vytlačil stejně jako v Bardejově 115 kg a byl první.

Jen jediného zástupce vyslal do Semil i oddíl Power Břeclav. Osmatřicetiletý Marek Hlaváč v kategorii do 125 kg vytlačil 262,5 kg, a ustanovil tak nový národní rekord v benčpresu této kategorie. Pokoušel se pak i o 270 kg, ale tentokrát už neúspěšně.

Siloví trojbojaři posilovny Sokola Podivín i oddílu Radovana Kaděry Power Břeclav nemají moc času k odpočinku. Už nyní se začínají připravovat na mistrovství Evropy v silovém trojboji, které se koná v prvním červnovém týdnu v Trutnově. Bude to pro ně vrchol sezony.