Letošní Grand Prix se zúčastní obhájci prvenství z německého Zscherbenu, silné zahraniční trio doplňuje švýcarský Schöftland a francouzský Dorlisheim, který má doma bronz z mistrovství světa. „Tradičně se nám podařilo přilákat silné týmy. Trošku nás jen mrzí, že k nám tentokrát nepřijede nikdo z Rakušanů, protože mají ve stejném termínu finále domácího poháru. Je těžko vybírat jasného favorita, věřím, že se o prvenství porvou i české týmy,“ uvedl Robert Zvolánek, předseda organizačního výboru celého turnaje.

Z českých celků se představí SC Svitávka se zkušenou dvojicí Jiří Hrdlička – Pavel Loskot, brněnský Favorit v sestavě Robert Zvolánek ml. – Jan Havlíček a domácí Sokol Šitbořice s Martinem Drabálkem a Miroslavem Starým. „Z tradiční dvojice nám vypadl Marek Topolář, který je pracovně v Nizozemsku. Proto ho nahradí loňský junior Martin Drabálek,“ vysvětlil změnu v domácí sestavě Robert Zvolánek starší.

Pro něj bude specifický duel pořádajícího celku s Favoritem Brno, kam před nedávnem přestoupil jeho syn. „Jsem Šitbořák, takže nemůžu fandit nikomu jinému,“ směje se domácí patriot.

Ilustrační foto.
Policistům ujížděl bez řidičáku a na drogách. Nakonec narazil do stromu

Šitbořickým se letos daří na všech frontách. Žákovská dvojice Dominik Šabata – Šimon Urbánek je na průběžném druhém místě celostátní soutěže Český pohár žáků. Loňští mistři republiky v kategorii juniorů a čtvrtí z mistrovství Evropy Martin Drabálek – Štěpán Urbánek přestoupili do kategorie U 23. V prvním kole celostátní soutěže vyhráli a připsali si důležité body do tabulky pro kvalifikaci na mistrovství Evropy. „Umístění je pro mnohé překvapující, protože se klukům podařilo zahrát takticky velmi dobře a po půlroční pauze mezi sezónami je vidět technický a taktický pokrok, na kterém má zásluhu především trenér Karel Berger,“ poznamenal Robert Zvolánek.

Poslední úspěch přišel v sobotu, kdy dvojice Drabálek – Starý obsadila pěkné páté místo v prvním kole seniorské extraligy. Poprvé v historii dokázali Šitbořičtí na extraligovém turnaji uhrát dvě vítězství, když porazili oba celky Favoritu Brno. Další tři zápasy prohráli těsně 3:4, nestačili jen na vítěznou Svitávku.

Tradiční krojovaný ples naplnil v sobotu sokolovnu v Charvátské Nové Vsi.
Křížový pochod i volba stárků. Krojovaný ples roztančil sokolovnu