První den se na sjezdovce sešlo více než šedesát dětí. „Nejmladším účastníkem byl Tobiáš Mikulec, který měl teprve dva a půl roku, a přesto se vydal na trať. Tu nakonec nezvládl projet až do cíle, přesto mu patřil zasloužený potlesk," upozornila na suverénně nejmladšího lyžaře ředitelka závodu Renata Podešťová.

Mezi zkušenějšími lyžaři vyhráli v součtu dvou jízd okresní kolo mladší žák Lukáš Malý, mezi staršími žačkami ovládla trať Radka Podešťová. Oba s domácího Sokola. Těm trvalo třísetmetrovou sjezdovku projet třiadvacet sekund. Vítězná mladší žačka Alena Havlíková potřebovala na každé kolo sedmadvacet vteřin.

V neděli se na trať vydalo dokonce sto třicet dětí a také pětadvacet dospělých z celého kraje. „Domácí závodníci se neztratili. Mezi nejmladšími byl pátý Teodor Stávek, stejně jako Karolína Zelinková v kategorii přípravky. Šestá skončila mladší žačka Alena Havlíková i Lukáš Malý. Stříbro pak vybojovala Radka Podešťová, mezi staršími žačkami čtvrtá byla Simona Janošková," vyjmenovala umístění Renata Podešťová po odjetí nedělních závodů.

Již tuto sobotu odpoledne se všichni lyžaři mohou rozloučit se zimou. Proběhne tam karneval v maskách. Všichni lyžaři, kteří od 14 do 16 hodin přijdou na svah v kostýmu nebo masce, budou lyžovat zdarma. Sjezdovka samozřejmě bude dostupná i ostatním. Pro děti budou připraveny zábavné soutěže a drobné odměny.

KONEČNÉ POŘADÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJSKÉHO POHÁRU (závodníci Sokola Němčičky):

Michal Malý – kategorie přípravka – celkově 6. místo

Jakub Havlík – kategorie přípravka – celkově 12. místo

Michal Podešť – kategorie mladší žáci – celkově 4. místo

Lukáš Malý – kategorie mladší žáci – celkově 5. místo

Radka Podešťová – kategorie starší žáci – celkově 2. místo