A… prohrál.

Navzdory porážce ale Burian řekl: „Považuji to za velmi dobrý výsledek."

Významného squashového podniku masters se zúčastnilo dohromady 441 hráčů z 23 zemí. O nejvyšší příčky zápolili v šestnácti kategoriích rozdělených podle věku od pětatřiceti do sedmdesáti let. „V mé kategorii bylo dvaačtyřicet lidí z devatenácti zemí. Byl jsem nasazený a měl jsem v prvním kole hlavní soutěže volný los," vzpomněl Burian. Snadná cesta.

Proti favoritovi

Z té poté břeclavský squashista odklidil finského reprezentanta Jane Matii Peltolu, kterého přehrál 3:0 na sety.

Oč jednoduše se zdála dosavadní cesta turnajem, o to větší respekt vzbuzovalo jméno jednoho z favoritů Renana Lavigne. Proti francouzskému mistru Evropy v kategorii do 35 let (rok 2013 pozn. red.) a letošnímu vicemistru stejného kontinentu Burian nastoupil 
v osmifinále. Konečný stav? Jasný, 0:3. „Každopádně potkat na kurtu jako soupeře bývalého vynikajícího profesionálního hráče a současného trenéra squashové reprezentace mužů Francie, byl parádní zážitek," pochvaloval si Břeclavan.

V úvodním kole pavouka, 
v němž se hráči utkali o devátou až šestnáctou příčku, čekal na Buriana Nor Richard Larsson. „Po boji jsem mu podlehl nula tři. Touto porážkou jsem se následně přesunul do soutěže o konečné třinácté až šestnácté umístění," líčil Burian.

Ten si následně hladce poradil s jiným seveřanem, Švédem Danielem Kullgardem. Nedovolil mu ani set. 
V posledním utkání Burian narazil na Holanďana Fayeze, o kterém už byla řeč. Prohrál 2:3, ale… „Byl to parádní zápas plný pěkných dlouhých výměn, trvající bez mála celou hodinu," vzpomněl hráč Lokomotivy.

Vystoupení na turnaji považuje za podařené. „Celkově hodnotím mistrovství Evropy ve Švédsku za velmi vydařené, s vynikající atmosférou a poměrně dobrou organizací. Velmi příjemná oslava krásného sportu zvaného squash," dodal Burina na závěr.

LUKÁŠ IVÁNEK

JANA VALIŠOVÁ