Projekt nazvaný Alcaplast Academy se může opřít o podporu Evropské unie i břeclavské radnice.

Vedle odborných školení zaměstnanců bude centrum nabízet například i jazykové kurzy. Právě ty totiž mají mezi zaměstnanci velký úspěch. Kurzy navíc mohou využívat také děti pracovníků firmy. Už nyní je do projektu jazykového vzdělávání v Alcaplast Academy zapojeno šedesát zaměstnanců a jejich dětí.
„Velký zájem o jazykové kurzy nás velice těší. Děti jsou nadšené, protože mohou být mezi vrstevníky a zároveň se zdokonalují v cizím jazyce,“ řekla výkonná ředitelka společnosti Radka Prokopová.

Školicí středisko za pětačtyřicet milionů korun vyrostlo v prostorách stávajícího sídla břeclavské společnosti. Dvaadvacet a půl milionu korun poskytla Evropská unie. Centrum zahrnuje jazykové učebny, školicí sál a zkušebnu s moderními montážními stoly. Právě zkušebna je místem, kde si pracovníci mohou hned po absolvování školení vyzkoušet nové znalosti v praxi.

Alcaplast Academy bude totiž podle ředitele firmy Františka Fabičovice sloužit také k načerpání praktických znalostí a dovedností. „Školení zaměstnanců a obchodních partnerů budou zaměřena na novinky a změny v sortimentu, konstrukci a způsob montáže,“ objasnil Fabičovič.

Školicí středisko není zdaleka prvním projektem firmy na podporu vzdělávání a profesního růstu zaměstnanců a mladých lidí. Alcaplast dlouhodobě spolupracuje s vybranými středními školami i odbornými učilišti a také organizuje odborné semináře zejména pro budoucí instalatéry.

Firma Alcaplast se zabývá výrobou sanitární techniky. Na českém trhu působí od roku 1998 a v současnosti zaujímá dominantní postavení ve střední a východní Evropě. Významný tržní podíl má ale i v arabských zemích.