Vinařství ročně vyprodukuje čtyřicet tisíc lahví. Mezi významné ocenění patří počin na Vienále Topoľčianky 2011, kde firma získala dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili. Vinařství Na Soutoku patří další díl seriálu Vinaři pod lupou.

Jak a díky komu jste se k vinařství vlastně dostal?

Po skončení Vysoké školy chemicko-technologické v Praze specializace kvasná chemie a mikrobiologie jsem začal pracovat v tehdejších Moravských vinařských závodech Mikulov a tomuto oboru jsem zůstal věrný celý pracovní život.

V čem podle vás spočívá tajemství výroby dobrého vína?

Kvalitní hrozny a moderní technologie.

Existuje nějaké pravidlo, kterým se jako vinař bezvýhradně řídíte?

Nákup hroznů od prověřených vinohradníků.

Kolik vína denně obvykle vypijete?

V průměru dvě deci.

Jakou nejkrásnější a naopak nejhorší chvíli jste s vínem dosud zažil?

Při konzumaci přiměřeného množství kvalitního vína není možné zažít špatné chvíle.

Kterého ze svých vinařských úspěchů si ceníte nejvíc?

Umístění našich vín do prodejny ambasády USA v Praze.

Máte raději tradiční odrůdy a postupy, nebo jste spíše zastáncem moderních metod a nově vyšlechtěných o­drůd?

Tradiční odrůdy zpracované moderní technologií.

Kterého z vašich konkurentů si nejvíc vážíte? A proč?

Všech, kteří vyrábí poctivá moravská vína.

Myslíte na budoucnost? Vychováváte si svého nástupce?

Ve firmě pracuje syn, který absolvoval rovněž kvasnou chemii na VŠCHT v Praze.