Přesná částka, kterou podpisový akt muzeu oficiálně přisoudil, je 99 999 900 korun. „Pětaosmdesát procent je z evropských fondů, patnáct procent z fondů domácích," řekl Herman. Stěžejní část peněz pokryje vznik expozice, další stavební proměnu paláce.

Pomohou otěhotnět i párům s HIV, vajíčka dokážou zamrazit na desítky let. Reprodukční kliniky z České republiky jsou v Evropě špička. Největší z nich, brněnské Reprofit, se věnuje další díl seriálu Deníku Rovnost Za zavřenými dveřmi.
Embrya klinika zmrazí i na desítky let. Ročně pomůže třem tisícům párů

Ředitel muzea zdůraznil, že expozice tradiční lidové kultury a loutek Brnu chybí. „Loutkářské umění se čerstvě ocitlo na seznamu památek UNESCO. Chceme ukázat cennosti, které ve sbírkách máme," dodal Mitáček.

Na co se můžete těšit
∙ Stálá expozice Loutkářské umění a Tradiční kultura na Moravě v zrcadle času vznikne v Paláci šlechtičen v Kobližné ulici.
∙ Otevření je naplánováno na rok 2019, od konce roku 2017 bude palác návštěvníkům nepřístupný.

Přes důkladné rozhlédnutí se na některých místech v okolí škol děti bojí samy přecházet ulici. Žáci tří brněnských základních škol místa proto zakreslili do dotazníku projektu Bezpečně do škol.
Školáci označili nebezpečné přechody. Situaci má vyřešit dopravní studie