Podnikatel Zdeněk Šoula, který park v obci provozuje, nechtěl prodej nijak komentovat. „Zatím je to předčasné. Další fungování dinoparku bude předmětem budoucí smlouvy,“ podotkl pouze.

Chvalovičtí se dinopark ve středu obce rozhodli koupit z obavy o jeho další osud a případné využití. Na výdaje už nehledí. „Prehistorický park zde bude ještě do konce příštího roku. Další plány pak budou na novém vedení obce. Pokud mohu mluvit sám za sebe, tak já jsem pro zbourání. Chvalovice si opět zaslouží pěknou náves,“ dodal Vaněk.

Archeologická základna v Mikulčicích na Břeclavsku. Prostor pro bádající archeology navrhl tým z brněnského studia Pelčák a partner architekti.
O cenu za architekturu soutěží deset děl z jižní Moravy. Je to rekord

Dinopark vyrostl v sousedství kostela svaté Markéty. „Přivítala bych, kdyby stavba zmizela. Je nevzhledná a do okolí místa nijak nezapadá,“ reagovala památkářka Marta Procházková. Památkáři zřízení dinoparku před sedmi lety nedoporučili.

Kromě parku s pravěkými ještěry koupila před pár lety obec i Alt hotel, protože se obávala, aby se z něj nestal veřejný dům. Nyní je tam restaurace a penzion.

Chvalovice patří díky příjmům z heren k nejbohatším vesnicím v regionu. Obec čítající méně než šest stovek obyvatel ročně hospodaří se 165 miliony korun.

Chvalovický dinopark jde do dražby. Za 8 milionů.
Chvalovický dinopark jde do dražby. Za 8 milionů
Namísto bývalé tržnice by na návsi ve Chvalovicích měl vzniknout největší Dinopark v Evropě. Tvrdí to majitel společnosti Real Company Zdeněk Šoula.
V centru Chvalovic vznikne dinopark