Od podzimu Gálik navštívil kolem dvaceti zemí, v nichž natočil dva tisíce záběrů. Podíval se do známých metropolí i exotických lokalit v Malajsii nebo Austrálii. Nejvíce si zamiloval jihovýchodní Asii, hlavně Kambodžu. „Navštívil jsem takzvané plovoucí vesničky, kde stojí domy v období dešťů na vodě a v období sucha osm metrů nad zemí," říká.

Hybridní supersport BMW i8 využívali jihomoravští policisté jen krátkou dobu. Auto nabouralo do stromu.
Policie při svezení Kruliše nepochybila. Dostane nový supersport

S úsměvem vzpomíná na natáčení kambodžských chrámů, při němž mu ukradla kameru opice. „Trochu jsem poodešel a skočila mi na ni opice. Sebrala kameru i stojan a nechtěla je vrátit. Poté mi začala kousat mikrofon," vypráví muž.

Nejzajímavější místo, odkud natáčel, byl horkovzdušný balon. „Snažím se hledat nejen zajímavá místa, ale také situace, které se tam dají zažít. Točil jsem proto i z motorky nebo gondoly v Benátkách," vysvětluje Gálik.

Cestování baví Gálika už odmala. Dorozumí se pěti jazyky a mluví i trochu indonésky. „Mám zkušenost, že se dá domluvit, i když ne-rozumíte vůbec. Jednou jsem si tři dny povídal s íránským řidičem kamionu. Když bylo nejhůř, kreslili jsme i obrázky," směje se mladík.

Vizualizace olympijského parku v Brně.
Potvrzeno. V Brně vyroste park pro společné fandění v době olympiády

V budoucnu uvažuje nad životem v zahraničí a plánuje natočit vlastní dokument. „Bude o ochraně přírody v Africe," říká Gálik. Pro aplikaci bude natáčet ještě čtyři měsíce.