„Pohřešovaná Marie Bartošková byla naposledy viděna ve středu kolem čtvrté hodiny odpoledne, kdy seděla na lavičce v parku na Komenského náměstí ve Znojmě. Žena žije sama, dochází za ní pečovatelka.  Pohřešovaná trpí onemocněním mozku, při kterém může být takto postižený dezorientovaný a může trpět výpadky paměti," uvedla krajská policejní mluvčí Petra Vedrová.

Devětapadesátiletá žena cestuje hromadnými dopravními prostředky například do Brna, Moravských Budějovic a dalších míst. „V minulosti se již stalo, že byla nalezena zmatená v Brně a její zdravotní stav si vyžádal hospitalizaci. Dosavadní šetření včetně prověrek zdravotnických zařízení a rychlé záchranné služby nepřineslo žádnou informaci, kde by se žena mohla nacházet," sdělila Vedrová.

Pohřešovaná Znojmo

Pohřešovaná je 165 centimetrů vysoká, střední postavy. „Má modré oči, hnědočerné vlnité středně dlouhé vlasy a oválný obličej. Naposledy byla pravděpodobně oblečena v riflích nebo kalhotách černé barvy, v kostkovaném saku do pasu a na nohou měla bílé tenisky," popsala ženu mluvčí.

Policie nyní žádá veřejnost o spolupráci při pátrání po nemocné ženě. „Pokud máte jakékoliv informace o pohybu pohřešované, obraťte se prosím na bezplatnou linku 158," dodala Vedrová.